Tasarladiklari Ahsap Oyuncaklarla Yaristilar

Kastamonu’da düzenlenen ve 14 ilden 74 adayin basvuru yaptigi Ulusal Ahsap Oyun ve Oyuncak Tasarim Yarismasi’nda dereceye giren yarismacilara ödülleri takdim edildi.

Tasarladiklari Ahsap Oyuncaklarla Yaristilar
Kastamonu Üniversitesi Ormancilik ve Tabiat Turizmi Ihtisaslasma Koordinatörlügü, Ahsap Kültürünü Arastirma ve Uygulama Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi tarafindan Ulusal Ahsap Oyun ve Oyuncak Tasarim Yarismasi düzenlendi.

Bu yil ilki gerçeklesen yarismaya 14 ilden 74 aday basvuruda bulundu. Elemeden geçen 48 aday birincilik için kiyasiya mücadele etti. Seçici kurul tarafindan yapilan degerlendirme neticesinde dereceye giren yarismacilar belirlendi.

Ödül töreni öncesinde yarismaya katilan eserler, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sergilendi. 48 yarismacinin ahsaptan yaptigi tasarim ve oyuncaklar, davetlilerden büyük begeni topladi. Serginin ardindan Ulusal Ahsap Oyun ve Oyuncak Tasarim Yarismasina katilan 48 adayin eserleri, jürinin begenisine sunuldu. Ödül töreninde konusan Ahsap Kültürünü Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Önder Tor, yarisma hakkinda bilgiler vererek, katilimcilara ilgilerinden ötürü tesekkür etti.

Yarismaya katilan tüm yarismacilara göstermis oldugu ilgiden ve verdigi emeklerinden dolayi tesekkür eden Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Atalan ise yarismacilara basarilar diledi.

Ahsap Kültürünü Uygulama ve Arastirma Merkezi Önder Tor, “Ormancilik ve tabiat turizmi alaninda ihtisaslasan üniversitemiz, ilgili birimleri ile birlikte ahsap oyun ve oyuncak kullanimin daha çok benimsenerek yayginlasmasi, tasarim ve üretim çesitliliginin artirilmasi, yatirimlarin bu alanlara da yapilabilmesini öne çikaracak çalismalarina devam etmektedir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan birbirinden ilginç tasarimlarin yaristigi etkinlikte serbest katilimci kategorisinde birinciligi “Katman” isimli tasarimi ile Cemil Yavuz alirken ayni kategoride ikinciligi “Dore Mimi Üçleme/Triple” oyunlu projesi ile Funda Argun, üçüncülügü de “Denge Labirenti” çalismasi ile Ibrahim Ustabasi aldi.

Yarismanin “Genç Katilimci” kategorisinde birinciligi “Küpe Küp” isimli tasarimi ile Merve Eylül Aytekin alirken, ayni kategoride ikinciligi sehir projesi ile Akin Tekin, üçüncülügü de “Momo” çalismasi ile Nihal Soykan aldi.

Yarismacilarin ödüllerini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Atalan, Enüs Koç ve Prof. Dr. Hülya Kalaycioglu taktim etti.

“Dereceye girerek tasarladigim materyali daha da gelistirecegim”

Yarismaya birinci gelen Kastamonu Üniversitesi Grafik Tasarim Bölümü Yüksek Lisans Ögrencisi Merve Eylül Aytekin, “Daha öncesinde bir ders çerçevesinde materyaller gelistirmistim. Bu materyalleri gelistirdigim süre zarfinda da detayli bir sekilde üzerinde durdum. Akademisyenler münakasa ettim. Hem egitici ve ögretici olmasi üzerine özen gösterdim. Ayni zamanda daha estetik gözükmesine ve grafik tasarim unsurlarini tasimasina da özen gösterdim. Ardindan hocalarimin da yönlendirmesiyle kendi bünyemizde bu yarismaya katildim. Eserimi de bu yarismaya gönderdim. Süreci beklerken çok heyecanlandim. Özellikle birinci oldugum anonsu edildiginde gözlerimi kapatip ne olacak gibisinden çok mutlu oldum, çok memnun oldum. Hosuma giden bir alandi ve kazanamamis olsaydim dahi üzerine giderdim ama dereceye girmem beni daha fazla tesvik etti. Aldigim ödül ile yazin yurtdisina gitmeyi planliyorum ailem ile birlikte. Ona katki olarak kullanmayi düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA