Yeni Gelistirilen Ameliyat Teknigi Basariyla Uygulandi

Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalinda (AD), yeni gelistirilen ameliyat teknigi basariyla uygulandi.

Yeni Gelistirilen Ameliyat Teknigi Basariyla Uygulandi
Sporcularda görülen ön çapraz bag yirtigi için yeni gelistirilen ameliyat teknigi Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde de basariyla uygulandi.

Ortopedi ve Travmatoloji AD’nin daveti üzerine toplantiya katilan Türkiye Spor Yaralanmalari Artroskopi ve Diz Cerrahisi Dernegi (TUSYAD) Istanbul Subesi Baskani Prof. Dr. Yavuz Kocabey literatüre kazandirdiklari cerrahi teknigin detaylarini paylasti. Prof. Dr. Kocabey “Patelladan kemik almadan ve kaval kemigi içine sikistirici vida atmaya gerek kalmadan uygulanan teknik ile hem ameliyat sonucunda patella kemigi hasarlanmadigi için diz önü agrisinin ve kemik hasarlanmasinin önüne geçiyoruz hem de ameliyat sirasinda daha az implant kullanarak daha ucuz maliyetin önünü açmis oluyoruz.” seklinde konusarak, bunlarin disinda meslektaslariyla yaptiklari ameliyatlarda hastalarin dizlerinde daha az sislik ve daha az agri gözlemlediklerini ifade etti.

Etkinlige iliskin açiklama yapan KSBÜ Ortopedi ve Travmatoloji AD Baskani Doç. Dr. Nihat Demirhan Demirkiran ise, “Yapilan egitimler; hastanemize civar illerden gelen ortopedi ve travmatoloji uzmanlari, fizik tedavi hekimleri ve fizyoterapistler tarafindan ilgi ile takip ediliyor. Geçtigimiz mayis ayinda TUSYAD Menisküs Kurulu ile baslattigimiz etkinliklerin devam etmesini planliyoruz. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cem Algin, Hastane Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Sertas Erarslan’a desteklerinden dolayi tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA