Kütahya'da 'Aile Okulu' Egitimlerine Rekor Katilim

Kütahya’da 12 Agustos 2022 tarihinde hayata geçirilen ve 3 farkli egitim planlanan "Aile okulu" projesi çerçevesinde 58 kurs açildigi bildirildi.

Kütahya'da 'Aile Okulu' Egitimlerine Rekor Katilim
Aile Okulu kurslarinda egitimini tamamlayan kursiyerlere Kütahya Özel Egitim Uygulama Okulu’nda sertifikalari törenle verildi.

Kurslara katilim saglayan ögrenci velilerine seslenen Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, "Bakanimiz Mahmut Özer’in de belirttigi gibi, aile kurumu bizim için çok önemli. Aileyi ne kadar merkeze alirsak, güçlendirip bilinçli kilarsak ögrencilerimizin de okullardaki çok yönlü basarisini o kadar desteklemis olacagiz" dedi.

Ailelerin egitimlerle hem etkili iletisim kurabilme hem de teknolojik bagimlilikla ilgili evlatlariyla çok daha bilinçli bir sekilde iletisime geçebilme imkanina sahip olacagini ifade eden Müdür Hasan Basyigit, kurslarini tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek belgelerini takdim etti. Basyigit, egitimlerde rekor sayilara ulasilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

“Kurslardan 8 bin 215 kursiyer faydalandi”

Kütahya Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, ”Sosyal beceri, aile içi iletisim yönetimi ve etkili iletisim, teknoloji kullanimi, ahlaki gelisim, stres yönetimi, saglikli beslenme, çevre, ilk yardim gibi farkli konulardaki egitimlerle ailelerin çok yönlü desteklenmesi amaciyla 12 Agustos 2022 tarihinde gerçeklestirilen açilis töreniyle hayata geçirilen ’Aile okulu’ projesi çerçevesinde 3 farkli egitim planlanmis ve ilimizde 58 kurs açilmistir. ’Aile Okulu Egitici Egitimi Hizmet Içi Egitim Kursu’, ’Aile Okulu Egitici Egitimi Yaygin Egitim Kursu’ ve ’Aile Okulu Egitimi Yaygin Egitim Kursu’ olarak planlanan 3 egitimde velilerimiz, aile içi iletisim becerileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanimi, çatisma ve stres yönetimi, bagimlilikla mücadele, sosyal duygusal beceri gelisimi, akran iliskileri, saglikli beslenme ve fiziksel aktivite ve ahlaki gelisim konularinda egitim almaktadir. Kütahya Halk Egitim Merkezi bünyesinde verilen aile egitimi kurslarina bugüne kadar 2 bin 835 kursiyer müracaat etmistir. 6 kurs tamamlanmis olup 52 kurs devam etmektedir. Ilimiz genelinde ise Halk Egitim Merkezlerimizde toplam 164 kurs açilmis ve bu kurslardan 8 bin 215 kursiyer faydalanmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA