Kocasini Nasil Öldürdügünü Anlatti

Bolu’nun Gerede ilçesinde kocasini öldüren, cesedini de el arabasina koyup dereye atan kadinin yargilanmasina baslandi. Savunmasinda cinayetin detaylarini anlatan sanik, "Öldürdükten bir saat sonra kucaklayip el arabasina koydum. Sabaha kadar beklettim. Sonra da çaya attim. Çadiri da çaya attim. Vurdugum odunlari da sobaya atip yaktim. Tek basimaydim. Yanimda kimse yoktu, yemin ederim. Cesedi sabaha kadar el arabasinda evin önünde açik alanda beklettim" dedi.

Kocasini Nasil Öldürdügünü Anlatti
Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya Mürüvet Ö. ve avukatlar katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen Mürüvet Ö., 25 yillik evliligi boyunca esinden siddet gördügünü belirterek, "Yalan söylemiyorum. 25 senedir çektigim çileyi Allah bilir. Bu evlilik sürecinde esim bana kötü davranmistir. Çocuklarimi zor büyüttüm. Sürekli bana baski kuruyordu. Olay günü isten geldi. Bagirdi çagirdi. ’Neden hayvanlara bakmadin?’ diye bagirdi çagirdi. Beni dövdü. Ben sessiz kaldim. Eve çiktik. Çay içerken ’Bir yere gidecegim’ dedi.

Nereye gidecegini söylemedi. ’Anahtari ver bana geç gelirsin’ dedim, kapiyi kilitlemek istedim. Anahtari aldim. Beni sopayla dövmeye basladi.

Defalarca vurdu. Sayisini bile bilmiyorum. Sirtlarim hala agriyor. Panik yaptim. ’Ne istiyorsun benden?’ dedim. ’Sen bana soru soramazsin, bana karisamazsin, nereye gittigimi soramazsin’ dedi.

’Seni vuracagim öldürecegim’ dedi.

Elinde tabanca vardi. Önce ittim, düstü. Kalkinca korktum, yine odunla vurdum. Ne yaptigimi bilemedim. Bir karis uzunlugunda sopayla vurdum" dedi.



"Cesedi sabaha kadar el arabasinda beklettim"

Mürüvet Ö., savunmasina söyle devam etti:

"Ayaga kalkmaya çalisinca korkup daha sonra daha büyük bir odunla vurdum. ’Yeter artik bunca yil çektirdigin’ dedim. ’Bu yaptiklarin artik yetti’ dedim. Kaç kere vurdum hatirlamiyorum. Bir anda ne yaptigimi bilemedim. Kalktim boynuna dogru vurdum. Sonra oturup agladim. Orada öldügünü fark edip, agladim. Ben neden böyle yaptim? Sonra korktum. Öldürdükten bir saat sonra kucaklayip el arabasina koydum. Sabaha kadar beklettim. Sonra da çaya attim. Çadiri da çaya attim. Vurdugum odunlari da sobaya atip yaktim. Tek basimaydim. Yanimda kimse yoktu, yemin ederim. Cesedi sabaha kadar el arabasinda evin önünde açik alanda beklettim"

"Onunla evlenmek istiyordu"

Esinin baska bir kadin ile görüstügünü iddia eden Mürüvet Ö., "Mengen’de yasayan bir kadinla sürekli telefonla konusuyordu. Gülüsürken duyuyordum. Onunla evlenmek istiyordu. ’O kadinla git evlen ama nikahi vermem’ dedim. Beni öldürüp, Mengenli kadinla evlenecegini söyledi.

Sonuç olarak pismanim, beraatimi talep ediyorum" diye konustu.



"Bu korkunç cinayeti miras için islemistir"

Metin Ö.’nün oglu Celal Ö., üvey annesinin babasini miras yüzünden öldürdügünü ileri sürdü. Celal Ö., Mürüvet anlasmasi zor birisi. 12 yasindayken annem öldü. Babam ise isini gücünü yapan çaliskan bir insandir. Babama dövüyor diye iftira ediyor. Herkes esiyle kavga edebilir. Babam darp etmemistir. Laf söz anlamayan biridir. Her isi babam yapardi. 25 yil sorunsuz yasadilar. Kendi öz oglu nisanlandiktan sonra basladi olaylar. Babama bilezik aldirmak istedi. Evi arabayi üstüne yaptirmak istedi. Babama baski yapiyorlardi. Bizim evimizde tabanca yok. Babam silah meraklisi degildir. Ben cinayetin miras kavgasi sebebiyle oldugunu düsünüyorum. Ayrica babam ayrilmak istemistir ama Mürüvet bosanmak istemedi. Siddet görse niye bosanmasin? Bu korkunç cinayeti miras için yapmistir. Sikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanik Mürüvet Ö.’nün tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

Olay?

Gerede ilçesine bagli Hacilar köyünde yasayan 59 yasindaki insaat isçisi Metin Ö., 28 Aralik 2021’de kaybolmus, 31 Aralik’ta ise dere kenarinda cansiz bedeni bulunmustu. Metin Ö.’nün evinde yapilan incelemelerde bir tahtada kan bulunmus, cinayeti ise esi Mürüvet Ö’nün isledigi tespit edilmisti. Gözaltina alinan Mürüvet Ö., çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

Mürüvet Ö.’nün 3’ü öz 2’si üvey 5 çocuk annesi oldugu, Metin Ö.’nün ikinci evliligi oldugu ögrenilmisti.
Kaynak: İHA