Kayak Sezonunu Açan Erciyes'e Davet

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, dünya standartlarinda tesislere sahip, Türkiye’nin ilk profesyonel dag yönetim sirketi Kayseri Erciyes A.S. tarafindan yönetilen Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonun açildigini belirterek, kayakseverleri Erciyes’e davet etti.

Kayak Sezonunu Açan Erciyes'e Davet
Dünyanin ve Türkiye’nin sayili kayak merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde, 2022-2023 Kayak Sezonu açildi. Tekir Kapi Gondol Üst Istasyonu’nda düzenlenen etkinlikte kayakseverler tarafindan Türk bayragi açilarak sezonun ilk kayagi yapildi. Kayseri’nin simgesi, Türkiye’nin incisi olan kis turizm merkezi Erciyes Kayak Merkezi’nde 2022-2023 Kayak Sezonu’nun açildigini belirten Baskan Büyükkiliç, Erciyes Kayak Merkezi’nin dünya standartlarinda profesyonel kayakçilar için bulunmaz bir merkez olduguna dikkat çekti. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, tüm kayak severleri Erciyes’e davet ederek, “29 milyon metrekarelik mülkiyeti tamamen belediyeye ait olan ve geçtigimiz yil 2 milyon ziyaretçiyi misafir eden bu heybetli dagimiz, yilda 100 milyon dolar ile ülke ekonomisine de ciddi katkilar sagliyor. Telesiyej, isitmali, havalandirmali konforuyla 19 mekanik tesisi, 41 kayak pisti ve 130 kilometre pist uzunluguna sahip, toz kar diye nitelendirilen kayakçilarin takdir ve tercih ettigi bir ortamdir. Erciyes’imiz siz kayakseverleri bekliyor” diye konustu.

Erciyes’in kayak sektörüne en büyük katkiyi sagladigini söyleyen Büyükkiliç, “Erciyes dagimiz, bu sene gerek charter seferleriyle yurt disindan gerekse yurt içinden yine milyonlarca ziyaretçiyi agirlayacak. Kaldigimiz yerden aynen devam ediyoruz. Erciyes daginda sezonu açtik. Kayak severlerimizi pistlere bekliyoruz” ifadelerini kullandi. Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin turizm alaninda adeta amiral gemisi olarak nitelendirdigi Erciyes Kayak Merkezi’nin hem Kapadokya bölgesine, hem Kayseri’ye hem de Türkiye’ye büyük bir kazanim sagladigini vurgulayarak, Erciyes’i tüm dünyaya tanitmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA