Kahramanmaras'ta 3. Uluslararasi Siir Ve Edebiyat Günleri Basladi

Kahramanmaras’ta bu yil üçüncüsü düzenlenen Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri basladi.

Kahramanmaras'ta 3. Uluslararasi Siir Ve Edebiyat Günleri Basladi
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ve bu yil üçüncüsü yapilacak olan Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri basladi.

23-25 Aralik tarihleri arasinda gerçeklestirilecek Siir ve Edebiyat Günleri’nde yazar-okur bulusmalari, konferans, söylesi ve konserlerle sehirde birçok kültür sanat etkinlikleri düzenlenecek. Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinligin açilis konusmasini yapan Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, gururlu ve mutlu oldugunu ifade etti.

Kahramanmaras’in kadim bir sehir oldugunu söyleyen Güngör, “Biz asirlardir bir gelenegi sürdürebiliyoruz. Çünkü sözümüz var. Bu sehir Yedi Güzel adamlarin sehir bu sehir 7’den yetmise güzel insanlarin yurdu. Bu kabiliyet ve degerimizi hem ulusal hem de uluslararasi arenada tanitmamizin hem sehrimiz hem de ülkemiz için ne kadar kiymetli oldugunu biliyoruz. Biz zaten bu topraklarin ecdadimizin miras biraktigi var olan bir degeri tanitmak istiyoruz. Bu sehrin öne çikan kimligi sanat ve kültürdür. Onun ana basliginda siir ve edebiyattir” dedi.

Var olan degerleri daha fazla tanitmak için çalistiklarini dile getiren Güngör, konusmasini su sözlerle sürdürdü:

“Biz var olan degerimizi daha fazla tanitmak ve uluslararasi arenaya çikarmak zorundayiz. Bu nedenle 3 yildir Siir ve edebiyat etkinligi gerçeklestiriyoruz. Bizim sözümüz var. Bu söz ve siirlerde bu edebiyata bu yazilarda bizim acimiz, tarihimiz, yasantimiz hikayemiz var. Insallah hedefimiz Kahramanmaras Siir ve Edebiyat Etkinliklerini dünyada en prestijli siir ve edebiyat ödüllerinin verildigi bir merkez ve sehir olarak görme amacimizi ve hedefimizi belirtmek istiyorum. Bu konuda çalisiyoruz inancimiz ve gayretimiz var. Bunu basaracagimizdan kimsenin süphesi olmasin. Burada UNESCO yolculuguyla ilgili çok ciddi çalisma yaptik. Burada önemli bir mesafe katettik. Belki listeye dahil olamasak da yedek listeye yedek listeye dahil olarak bu iddiamizi sürdürüyoruz. Insallah önümüzdeki süreçte UNESCO Sehirler Agi’na dahil olarak Türkiye’de ilk defa bir sehrin siir ve edebiyat konusunda da UNESCO’ya dahil olacagini da görmüs olacagiz.”

Ayrica gerçeklestirilecek Kahramanmaras Edebiyat Ödülleri Töreni’nde de siir, öykü, düsünce, dergi, roman, çocuk edebiyati ve yasam boyu basari ödülü olmak üzere toplamda 7 farkli dalda ödüller sahiplerini bulacak.
Kaynak: İHA