Is Dünyasindan Asgari Ücret Çagrisi

TÜGIAD Genel Baskani ve DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, yeni asgari ücretle ilgili degerlendirmesinde üretim çarklarinin islemeye devam etmesi vurgusu yapti.

Is Dünyasindan Asgari Ücret Çagrisi
Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) Genel Baskani ve Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, yeni asgari ücret hakkinda degerlendirmede bulundu.

Isçi ve isveren temsilcilerinin bir uzlasmaya varilamamasi üzerine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 8 bin 506 lira olarak açiklanan yeni asgari ücretin çalisma hayati, ülke ekonomisi için hayirli olmasini dileyen TÜGIAD Genel Baskani ve DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Enflasyonist ortamda alim gücünün gerilemesi, çalisan açisindan asgari ücret artisini zorunlu hale getirmektedir. Ancak güçlü ekonomi ve istihdam potansiyelinin kilit noktasi olan üretim çarklarinin islemeye devam etmesi de elzemdir. Mevcut kosullarda yüksek enerji maliyetleri, hammadde sikintisi, finansmana ulasimin zorlugu ve parite nedeniyle sorunlarla karsi karsiya olan firmalarin üzerine ilave yük getirecek uygulamalardan kaçinilmasi gerekmektedir. Bu nedenle yapilan artis ile birlikte asgari ücret üzerindeki yüklerin azaltilmasi ve girdi maliyetlerinin düsürülmesi önem arz etmektedir” diye konustu.

“Alim gücünü arttirici hamleler yapilmali”

Üretim sektörlerine yönelik yeni destekler saglanmasi gerektigini de kaydeden Baskan Çevikel,“Söz konusu destekler, sosyal ve ekonomik hayatin bütünlügünün korunmasina hizmet edecek ve bu sayede istihdam artarken üretimin sürdürülebilirligi de mümkün olacaktir. Bu tablo, is dünyasinin moral ve motivasyonunu artirirken çalisma barisinin teminine de katki saglayacaktir. Ülke olarak rekabetçi bir pozisyonda olmak için enflasyon-ücret sarmalinin yol açabilecegi olumsuzluklar öngörülerek alim gücünü artirici hamleler yapilmalidir. Keza gündemde olan Emeklilikte Yasa Takilanlar konusunun isletmelerin mali yapisi ile personel dengesini bozacak etkileri göz önünde bulundurularak çözüme kavusturulmasi da is dünyamizin beklentisidir. Dis ve iç talepte yavaslamanin oldugu bir dönemde çalisma hayatini etkileyen kararlarin, is dünyasinin görüsleri de gözetilerek hassasiyetle ele alinmasini temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA