Baskan Balci Dünya Kooperatifçilik Günü'nde Altineller Kadin Kooperatifi Üyeleri Ile Bulustu

Altindag Belediye Baskani Asim Balci, 21 Aralik Dünya Kooperatifçilik Günü vesilesiyle Altineller Kadin Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi.

Baskan Balci Dünya Kooperatifçilik Günü'nde Altineller Kadin Kooperatifi Üyeleri Ile Bulustu
Altindag Belediye Baskani Asim Balci, Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutladi. 2020’de kurulan Altineller Kadin Kooperatifi sayesinde emeklerini kazanca dönüstüren Altindagli kadinlarla bir araya gelen Baskan Balci, kooperatifin ve kooperatifçiligin önemini vurguladi. Ulucanlar Yari Açik Cezaevi’nde gerçeklestirilen programa birçok belediye memuru ve Altineller Kadin Kooperatifi üyeleri katilim sagladi.

Konusmasinda el emegi ve alin terinin çok kiymetli oldugunu vurgulayan Baskan Balci, “Kooperatifler bizim için çok degerli. Özellikle kadinlarin güçlendirilmesinde kooperatiflerimizin son derece önemli bir rolü var. Kadinlar, kooperatifler araciligi ile ekonomik güçlerini bir araya getiriyorlar. Kendi istihdamlarini olusturabiliyorlar. Ürünlerine hak ettigi degeri alabildikleri pazarlar olusturabiliyorlar. Kooperatiflesme yoluyla gelir düzeylerini ve yasam kalitelerini yükseltebiliyorlar. Ailelerinin refahini artirabiliyorlar. Ayrica bilgi ve becerilerini gelistirip, birçok egitim firsatina erisebiliyorlar. Tüm bunlar kadinlarin kendine daha çok güvenmesine neden oluyor” dedi.

Balci, Altin Eller Kadin Kooperatifi sayesinde 500’e yakin kadinin hayatinin degistigini vurgulayarak, “Altindagli kadinlarin umudu burada kazanca dönüstü. Altindagli kadinlarimiz, kendi el emeklerini Altin Eller Kadin Kooperatifi araciligiyla satarak, kendi isinin patronu oldu. Kooperatifimiz sadece bir isletme degil, ayni zamanda sevgi ve emek kooperatifi. Burasi kocaman ve sicak bir yuva, ayni zamanda da kocaman bir aile. Altindagli kadinlar bu kooperatif sayesinde hem mutluluga hem de kazanca ortak. Su anda çok yogun ilgi görüyor ve bundan çok memnunuz. Bu kooperatifi herkes bilsin, herkes görsün, kadinlarimizin emegine destek olsun, onlara daha fazla cesaret versin istiyoruz. Altin Eller Kadin Kooperatifimizde ahsap boyama, nakis dikis, igne oyasi, taki tasarimi, örgü, keçeden yapilmis birçok özel tasarim ve sanatsal ürünleri bulmak mümkün. Hepsi Altindagli kadinlarimiz tarafindan yapildi, hepsi el emegi göz nuru” ifadelerini kullandi.

Balci, Altindagli kadinlarin olusturduklari platformu görmek ve alisveris yapmak isteyen herkesi kooperatife davet etti.
Kaynak: İHA