Baskan Aras, Ögrencilerle Mandalina Hasadi Yapti

Mugla’nin Bodrum ilçesi Bitez Mahallesi Köy Içi Mevkii’nde bulunan Bodrum Belediyesi’ne ait yaklasik 5 dönümlük mandalina bahçesinde ilkokul ögrencileriyle birlikte mandalina hasadi yapildi.

Baskan Aras, Ögrencilerle Mandalina Hasadi Yapti


Bodrum Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ve TARKO tarafindan 22-27 Aralik tarihlerinde gerçeklesecek olan hasat etkinligine katilan ögrencilere hem Bodrum mandalinasinin özellikleri hakkinda bilgiler veriliyor hem de dogru hasat yöntemleri anlatiliyor.

Bitez Gülümser Mehmet Danaci Ilkokul ögrencilerinin ziyaretiyle baslayan etkinlik, bugün Yakaköy Havva Torun Ilkokulu’ndan gelen 65 ögrenci ile devam etti.

Etkinlige Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz ve TARKO Baskani Cesur Öncel de katilirken Baskan Aras, çocuklarla birlikte mandalina hasat etti.

“Belediye var oldukça bu bahçeler bakimli bir sekilde kalacak ve korunacak”

Hasadin ardindan konusan Baskan Aras, 2019 yilinda seçildikten sonra bu bahçeye Tarimsal Hizmetler Müdürlügü’nün, Cenaze Hizmetlerinin ve TARKO’nun büyük emekleri oldugunu, hep beraber bahçeyi topladiklarini ve rekolte verir hale getirdiklerini belirterek sunlari söyledi:

“Bodrum mandalinasi aslinda endemik bir tür gibidir. Yerli mandalina dedigimiz kendine has bir aromasi olan Bodrum mandalinasi bölgemize has bir üründür. Mandalina Birligimiz mandalinayi gazoz olarak; esanstan lokum, kolonya olarak da kullanabiliyor. Ama söyle bir durum da var: Bizim yaptigimiz degerlendirmede mandalinayi yesilken kullanabilmemiz gerekiyor. Ayni lime gibi limon gibi aroma verir. Birçok içecekte kullanabilirsiniz. Yani yesilken eylül ayinda bunu yesil mandalina olarak kullanabilirsiniz. Ki biz bu sene yesil mandalinalari topladik Bodrum Belediyesi Gida AS’nin kafelerinde kahvenin yaninda verdigimiz suya koyduk, mesrubatlara koyduk ve bir farkindalik olusturmaya alistik. Belediye var oldukça bu bahçeler bakimli bir sekilde kalacak ve korunacak. Vatandaslara tavsiyemiz, mandalina bahçelerine sahip çiksinlar baksinlar. Bu bir kültürdür, gelecek nesillere kalmali onlarda bu isi yasamali, görmeliler. Elbette bir gün degerini kazanacaktir. Görüyorsunuz dünyada gida krizleri var, yerinde üretim önem kazandi. Marketlerde, pazar yerlerinde sadece Bodrum mandalinasi satilirsa büyük oranda bunu tüketmis oluruz.”

Etkinlik; pazartesi günü Bitez Gülümser Mehmet Danaci Ortaokulu ögrencilerinin ziyaretiyle devam edecek. 27 Aralik Sali günü ise Bahçesehir Koleji ögrencilerinin katilim gösterecegi etkinlik, toplamda 800 ögrenciyle sona erecek.
Kaynak: İHA