Barismayi Kabul Etmeyince Esini 22 Biçak Darbesiyle Öldürmüs

Izmir’de bosanma asamasinda oldugu esi Cansu Aydogdu’yu biçaklayarak öldüren, kayinvalidesi Nedime Geyik’i de ayni biçakla agir yaralayan tutuklu sanik Metin Aydogdu hakkinda iddianamede, sanigin, esini barisma teklifini kabul etmedigi için 22 biçak darbesiyle öldürdügü ifade edildi.

Barismayi Kabul Etmeyince Esini 22 Biçak Darbesiyle Öldürmüs
Izmir’in Konak ilçesinde 20 Mayis 2022’de meydana gelen olayda, esiyle bosanma davalari süren Metin Aydogdu (44), evi terk eden esi Cansu Aydogdu’nun (32) kaldigi, kayinvalidesi Nedime Geyik’in (49) Çinartepe Mahallesindeki evine geldi. Burada ikili arasinda çikan tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine Metin Aydogdu, Cansu Aydogdu’yu ve kayinvalidesi Nedime Geyik’i çok sayida biçak darbesiyle yaralayip, kaçti. Gürültüyü duyan komsularin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekibi, ilk müdahalenin ardindan anne ve kizini Saglik Bilimleri Üniversitesi Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirdi. Tedaviye alinan Cansu Aydogdu, hayatini kaybederken, agir yaralanan Geyik ise tedavisinin ardindan taburcu edildi. Olaydan kisa süre sonra polis teslim olan ve gözaltina alinan Metin Aydogdu, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede tutuklandi.

Cansu Aydogdu’nun hayatini kaybettigi, annesi Nedime Geyik’in de agir yaralandigi olayla ilgili olarak sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan iddianame hazirlandi. Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede çiftin evliliklerinde birçok kez tartisma yasadiklarinin alti çizilirken, Cansu Aydogdu’nun olaydan bir ay önce küçük çocugu D.A. ile birlikte annesinin evine gittigi ifade edildi. Bu zamandan olay gününe kadar sanigin, barismak için esine ulasmaya çalistigi, Cansu Aydogdu’nun da telefonda barismak istemedigini söyledigi vurgulandi.

22 biçak darbesi

Cansu Aydogdu’dan olumsuz yanit alan sanigin, bunun üzerine çocugu D.A.’yi almak için kayinvalidesinin evine gittigi, Cansu Aydogdu ile çikan tartismanin ardindan belinden çikardigi biçakla önce Nedime Geyik’i 5 biçak darbesiyle yaraladigi ardindan yatak odasina kaçan Cansu Aydogdu’nun yanina giderek bir kismi öldürücü nitelikte olmak üzere hayati bölgelerine isabet edecek ve iç organ yaralanmasina neden olacak sekilde 22 biçak darbesi ile yaralayarak öldürdügü belirtildi.

“Yaralandim” diye polisten yardim istemis

Sanigin olayda kendi elini de biçakla yaraladigi, ikametten çikarak çevredeki bir polis merkezinden yaralandigi belirtip yardim istedigi de iddianamede yer aldi. Kapidaki polis memurunun saniga elindeki biçagi birakmasini söyledigi, ardindan da amirlerine ve meslektaslarina haber vermek üzere içeriye girmesi üzerine Aydogdu’nun karakoldan ayrildiginin alti çizildi. Sanigin buradan ayrildiktan sonra ablasinin evine gidip üzerindeki kiyafetleri degistirdikten sonra arkadasinin evine geçtigi ve polisi arayip teslim oldugu belirtildi.

“Ikinizi de öldürecegim”

Iddianamede sanigin ifadeleri de yer alirken, sanigin olay günü çocugunu almak için adrese gittigini, çikan tartismada kendisine hakaret edildigi için öfkesine yenik düsüp iki eylemi gerçeklestirdigini söyledigi ifade edildi. Olayda agir yaralanan Nedime Geyik’in verdigi ifadede sanigin, “Ikinizi de öldürecegim” seklinde beyanda bulundugunu söyledigi iddianamede yer buldu. Toplanan deliller ve alinan ifadeleri isiginda savci, Metin Aydogdu hakkinda ‘Esi kasten öldürme’ ve ‘Kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet hapis ve 15 yila kadar hapis cezasi talebinde bulundu.
Kaynak: İHA