Bakan Yanik Açiklamasi 'Çocuk Destegi Ile Hanelerimize Toplam 1,6 Milyar TL Ilave Destek Verdik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Türkiye Aile Destek Programi çerçevesinde hayata geçirilen çocuk destegi ile hanelere toplam 1,6 milyar TL destek verdiklerini açikladi.

Türkiye Aile Destek Programi çerçevesinde bugüne kadar 2,8 milyon tekil haneye toplam 9,2 milyar TL destek verdiklerini açiklayan Bakan Yanik, temmuz ayinda baslayan ödemelerin her ay düzenli sekilde hak sahiplerinin hesaplarina yatirildigini belirtti.

Türkiye Aile Destek Programi’nin ilk ödeme döneminde 831 bini askin haneye 427,9 milyar TL ödeme yaptiklari bilgisini veren Bakan Yanik, su ifadeleri kullandi:

“Bir sonraki ödeme dönemimizde 1,6 milyon hanemize 883 milyon TL tutarinda destek verirken, ödeme tutarini 850 TL-1.250 TL olarak artirdigimiz destegimizde 2 milyondan fazla hanemize 1 milyar TL’yi asan tutarda ödeme yaptik. Son olarak aralik ayi içerisinde 2,8 milyon haneye 3,6 milyar TL destek verdik.”

Çocuklu hanelere ilave destek saglanacak

Türkiye Aile Destek Programi çerçevesinde hayata geçirilen çocuk destegi ile hanelerin çocuklari için harcayacaklari giderleri azaltmayi amaçladiklarini belirten Bakan Yanik, “Türkiye Aile Destek Programi’nda hanelere her ay ödeme gerçeklestiriyoruz. Bunun yani sira çocuk destegimiz ile 350-650 TL arasinda hanelerimize ilave ödeme yapiyoruz. Bu dogrultuda hanelerimize aralik ayina iliskin 862 milyon TL destek sagladik. Böylece bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programimizdaki çocuk destegi ile hanelerimize toplam 1,6 milyar TL ilave destek verdik” diye konustu.

Bakan Yanik, genisleterek bütçesini 40 milyar liraya çikartilan destege basvurularin e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) araciligiyla devam ettigini sözlerine ekledi. Bakan Yanik, söz konusu destek programindan yararlanma sartlarini ise su sekilde özetledi:

“Basvuru sonrasi gerçeklestirilen inceleme neticesinde program özelinde belirlenen genel sartlari tasimalari, hanede kisi basina düsen gelirin net asgari ücret tutarinin 1/3’ünün altinda oldugunun tespiti ve bagli bulunan SYDV Mütevelli Heyeti’nin de uygun bulmasi sonrasinda vatandaslarimiz bu yardimdan faydalanabilecek.”
Kaynak: İHA