Bakan Varank Açiklamasi 'Aydin Ve Söke'nin Gelecegi Bugünden Çok Daha Güzel Olacak'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank Aydin’in Söke ilçesinde Ticaret Borsasi’ni ziyaret etti. Bakan Varank, "Aydin ve Söke’nin gelecegi bugünden çok daha güzel olacak" dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Aydin Ve Söke'nin Gelecegi Bugünden Çok Daha Güzel Olacak'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank beraberinde Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti milletvekillerinin de aralarinda bulundugu kalabalik bir heyetle birlikte Söke Ticaret Borsasi’na geldi. Bakan Varank, Söke Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani A. Nejat Sagel, Meclis Baskani Ali Özdericioglu, meclis ve yönetim kurulu üyeleri tarafindan karsilandi.

Basina kapali olarak gerçeklestirilen toplantida Bakan Varank’a, Borsa Baskani Nejat Sagel tarafindan Söke’ye yapilacak lisansli depo ile ilgili olarak sunum yapildi. Bakan Varank, Borsa’nin ardindan daha sonra programinda olmamasina ragmen Söke Ticaret Odasi’na geçti. Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Metin Sakalar, Meclis Baskani Veysel Kara ile yönetim ve meclis üyeleri karsilamada hazir bulundu.

Ticaret Odasi’nda yaptigi konusmada borsa, oda ve sanayi odalari gibi kuruluslarin birer lokomotif, sehrin dinamizmine destekçi oldugunu söyleyen Bakan Varank, Söke’nin tarim kenti olmasinin yaninda sanayi kenti olma yolunda hizla ilerledigini söyledi.



Avrupa’da alaninda en büyük olan kagit fabrikasini gezdik, çesitli açilislar yaptik diyen Bakan Mustafa Varank, “Kim derdi ki binlerce istihdami bir firma gerçeklestirecek. Iste biz hayal edilemeyenleri, insanlarin umutlarini yesertecek bir iktidar olduk. Sehirlerin ihtiyaçlarina göre odaklanarak hizmet üretmeye devam edecegiz. Söke’de lisansli depo projesi var. Biraz gecikmeli gitse de Söke’de önemli bir yatirim olan lisansli depoyu hayata geçiriyor olmaktan mutluyuz. Aydin’in dogu kesiminde bir soguk hava deposu kazandirmayla ilgili yine Ticaret Borsasi ile görüstük. Yerel kalkinmanin ne kadar önemli oldugunun farkinda bir Bakanligiz. Vatandasa dokunarak ve birebir güzel neticeler aliyoruz. Aydin ve Söke’nin gelecegi parlak, bugünden çok daha güzel olacak” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, geç saatlere kalmasina ragmen kendisini agirlayan Söke Ticaret Borsasi ve Söke Ticaret Odasi’na ayri ayri tesekkür etti.
Kaynak: İHA