Aile Okulu Projesi Elazig'da Velilerin Büyük Ilgisini Gördü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde Milli Egitim Bakanliginca baslatilan ‘Aile Okulu Projesi’ Elazig’da da velilerin büyük ilgisini gördü.

Aile Okulu Projesi Elazig'da Velilerin Büyük Ilgisini Gördü
Elazig’da Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde Halk Egitimi Merkezlerince yürütülen aile okulu egitimlerine katilan veliler, aile içi iletisimlerinin artmasi ile birlikte daha huzurlu bir ev ortamina kavustuklarini ve bu durumun çocuklarinin basarisina da olumlu yansidigini dile getiriyor. Özellikle annelerin büyük ilgi gösterdigi egitimler, aile degerleri, kültürel degerler, aile içi iletisim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelisim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bagimliligini önleme gibi konu basliklarinda gerçeklestiriliyor. Program çerçevesinde ailelere, çevre ve iklim degisikligi, trafik ve ilk yardim konularinda da egitimler veriliyor. Proje çerçevesinde Elazig’da da ilk etapta ögretmenlere yönelik egitici egitimleri gerçeklestirildi.

Bu çerçevede gerçeklestirilen egitimlere katilan ögretmenler, aile okulu formatör ögretmeni olarak belgelerini aldi. Bu ögretmenler ise il genelinde 441 ögretmene aile okulu egitici egitimi verdi. Egitici egitimlerini tamamlayan ögretmenler vasitasiyla 290 kurs açildi. Kurslara 9 bini askin veli katilim sagladi. Egitimlere katilmak isteyen veliler, basvurularini okul ve halk egitimi merkezlerine yapabiliyor.

Aile Okulu Projesi çerçevesinde Elazig’da bir yilda 290 kursta 9 bini askin veliye egitim verdiklerini belirten Elazig Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Yigit, "Hedefimiz bunu ikiye katlamak. Önümüzdeki yil çok daha veliye ulasmayi hedefliyoruz. Buradaki egitimlerimiz çok yönlü olarak devam ediyor. 30’un üzerinde alanda egitim veriyoruz. Bunlarin içerisinde psikolojik dayanikliliktan çocuk psikolojisine, akran zorbaligindan siber zorbaliktan aile içi iletisime kadar her konunda egitimler veriyoruz. Aile içinde özellikle velilerin karsilasabilecegi sorunlara ve günlük hayatta diger alanlarda yasayabilecekleri için ve destek olmak için böyle bir proje var. Biz de bu projeyi ilimizde gayet güzel bir sekilde uyguluyoruz. Insallah, önümüzdeki yil da yogun bir sekilde uygulamaya devam edecegiz” dedi.

441 gönüllü ögretmene egitim verdiklerini ifade eden Elazig Halk Egitimi Merkezi Müdürü Kenan Tabar ise "Burada öncelikle gönüllü ögretmenlerimiz Erzurum’da hizmet içi egitim aldilar. Bu ögretmenlerimiz ilimize dönerek bu yil içinde Elazig Halk Egitim Merkezi bünyesinde 441 gönüllü ögretmene egitim verdi. Bu ögretmenlerimiz de okullarinda veya ildeki diger bölgelerde velilere egitim vermeye basladi.

Bu kursu alan ebeveynlerimiz çocuklariyla aile içinde daha saglikli iletisim kurduklarini bize ifade ediyorlar. Tüm velilerimizi bu egitime bekliyoruz” diye konustu.

Kursiyerlerden Yasemin Üstündag Somunkiran da "Ilk dönemlerde birkaç egitime gelir birakirim diye düsünmüstüm. Ancak geldikçe, ortami gördükçe, hocami tanidikça ve yaptigim emekleri gördükten sonra çok hosuma gidiyor. Iki yilimi tamamlamak üzereyim ve gelmeye devam edecegim, çok da mutluyum. Suanda Aile Okulu Projesi sunumu anlatiliyor, bizleri bilgilendiriyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA