Türkiye Genelinde 20 Milyon TL'lik Vurguna 20 Gözalti

Aksaray’da 2 ayri sirket kurarak TÜVTÜRK adina telefon ve internet üzerinden randevu veren, karsiliginda araç sahiplerinden 95 TL para tahsil ederek Türkiye genelinde binlerce kisiyi yaklasik 20 milyon TL dolandiran 20 kisilik dolandiricilik sebekesi Aksaray Emniyetinin operasyonuyla çökertildi. Operasyonda 2 sirket sahibinin hesabinda ve sirketlerde ziynet esyasi, nakit para olmak üzere toplam 20 milyonun üzerinde para ve sahte evraklar ele geçirildi.

Operasyon merkezde 2 ayri sirkete yönelik gerçeklestirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray’da 2 ayri sirket kurarak 18 isçi alan Nazli A. (36) ve Ferhat Y. (38) internet ve kurduklari çagri merkezi üzerinden TÜVTÜRK adina Türkiye’nin 81 ilinden randevular aldi. Internet arama motorunda ilk siralara bir sekilde linklerini yerlestirmeyi basaran Nazli A. ve Ferhat Y. buradan kendilerine ulasan araç sahiplerine bir bir randevu verdi. Verilen randevular karsiliginda 95 TL para tahsil ederek zorunlu oldugunu belirten sahislar mail order araciligiyla hem internetten hem de çagri merkezi telefonlarindan araç sahiplerinden 95 TL tahsil etti. Aksaray’da kurulan 2 sirket 2 elebasi ve 18 personeliyle Türkiye genelinde binlerce araç sahibinden yaklasik 20 milyonluk vurgun yapti.

2 sirkete es zamanli operasyonda 20 milyon TL üzerinde para ele geçirildi

Bir internet sitesi üzerinden bazi araç sahiplerinin sikayeti üzerine 3 ay önce Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde harekete geçen Aksaray Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi sikayetler üzerinden ulastigi bilgiler dogrultusunda genis çapli arastirma ve inceleme baslatti. 3 ay önce sirket sahiplerini tespit ederek sirketleri ve dolandiricilik çetesi lideri olan Nazli A. ile Ferhat Y.’yi takibe aldi. Aylarca 2 sahsi ve beraberinde çalisin 18 personel ve sirketleri teknik ve fiziksel olarak takip eden ekipler 3 ayin sonunda yeterli delil ve bulgular üzerine operasyon için dügmeye basti. Safak vakti yüzlerce polisin katildigi operasyonda Aksaray merkezdeki 2 ayri sirkete es zamanli olarak operasyon gerçeklestirildi.

Operasyonda 2 sirket sahibi ve 18 personel yakalanarak gözaltina alindi. Sirket sahibi 2 kisinin hesabinda ve sirketlerde yapilan aramalarda 4 bin 80 Euro, 2 bin 300 dolar, 40 bin nakit para, 100 bin TL degerinde ziynet esyasi olmak üzere toplam 20 milyon TL’nin üzerinde para ele geçirildi. Sahislarin banka hesaplarina el konuldu. Gözaltina alinan 20 sahis sorgulanmak üzere Il Emniyet Müdürlügüne getirilirken olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA