ABD'den Iranli 5 Yetkili Ve 1 Kuruma Yaptirim

ABD Hazine Bakanligina bagli Yabanci Varliklar Kontrol Ofisi (OFAC), Iran’daki protestolarin siddet kullanilarak bastirilmasi ve protestocular hakkindaki açilan davalarla baglantili Iranli 5 yetkili ve 1 kurumu yaptirim listesine aldi.



Iran’da Mahsa Amini’nin ölümünün ardindan patlak veren protestolar ile ilgili ABD’de 5 yetkili ve 1 kurumu yaptirim listesine aldi. ABD Hazine Bakanligina bagli Yabanci Varliklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafindan yapilan yazili açiklamada, yaptirimlarin protestolarin siddet kullanarak bastirilmasi ve protestocular hakkindaki açilan davalarla baglantili oldugu ifade edildi. Terörizm ve Mali Istihbarattan Sorumlu Hazine Müstesari Brian E. Nelson yaptigi açiklamada, “Iran rejiminin, haklarini savunan kendi halkina karsi siddet uygulamasini kiniyoruz. ABD ve ortaklarimiz, temel özgürlükleri için savasan Iran vatandaslarina karsi islenen korkunç suistimaller için Iranli yetkililerden hesap sormaya kararlidir" dedi.



Yaptirim listesinde, Iran genelinde kovusturmalari ve cezai kararlarin uygulanmasini denetleyen Iran Bassavcisi Muhammed Cafer Montazeri, Besic Direnis Gücü’nde üst düzey yetkili olan Moslem Moein ve Hossein Maroufi, Tahran Devrim Muhafizlari Komutani Hassan Hassanzadeh ile Beyt-al Moghadas Kolordusu ve Kürdistan Devrim Muhafizlari Komutani Seyed Sadik Hüseyni yer aldi.

Yaptirim listesine ayrica, Iran Kolluk Kuvvetleri (LEF) için zirhli araçlar ve ekipmanlar üreten Imen Sanat Zaman Fara adli sirket eklendi.

Yaptirimlar kapsaminda söz konusu kisilerin ABD’de bulunan varliklari dondurularak, ABD’ye girisleri ve ABD’li kisileri ile is yapmalari yasaklanacak.
Kaynak: İHA