Kazada Yaralanan Sürücüye Ilk Müdahaleyi Yoldan Geçen Saglik Çalisani Yapti

Konya’da kontrolden çikarak refüjdeki agaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralanirken, yaraliya ilk müdahaleyi yoldan geçen saglik çalisani yapti. Saglik çalisani Emre Duman, “Hem vicdani olarak durmam gerektigini düsündüm, hem de saglik görevlisi olarak bunu yapmam gerekiyordu” dedi.

Kazada Yaralanan Sürücüye Ilk Müdahaleyi Yoldan Geçen Saglik Çalisani Yapti
Kaza, saat 00.15 siralarinda merkez Meram ilçesi, Konevi Mahallesi, Feritpasa Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tren gari istikametine seyir halinde olan Murat Ü. idaresindeki 42 FKJ 36 plakali otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, refüjdeki agaca çarparak durabildi. Kazayi fark eden bölgede devriye gezen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi alirken, yarali sürücüye ilk müdahaleyi yoldan geçerken kazayi fark edip duran saglik çalisani yapti. Araçta içki kutusu oldugu görülen, alkollü oldugu belirlenen sürücü Murat Ü., kaza yerinden “Lavaboya gidecegim” diyerek ayrilmak istedi ancak saglik çalisani Murat Duman buna izin vermedi. Alkollü ve yarali sürücü olay yerine sevk edilen saglik ekipleri tarafindan ambulansla Konya Numune Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Sürücü Murat Ü’nün saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

"Saglik görevlisi olarak bunu yapmam gerekiyordu"

Kazada yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi yapan özel klinikte hemsire olarak çalistigini belirten Murat Duman, “Hem vicdani olarak durmam gerektigini düsündüm, hem de saglik görevlisi olarak bunu yapmam gerekiyordu, bu benim vazifemdi. Binlerce insana yaptigim gibi simdi de yapmam gerektigini düsündüm. Ben ilk basta yarali oldugunu fark etmedim, polisler olunca, 112 götürmüstür, diye düsündüm. Ama henüz 112’nin gelmedigini ve yarali oldugunu fark edince yaraliya müdahale etmek istedim. Aracimda bulunan boyunlugu alarak yaraliya taktim. En azindan bir faydam olmus oldu. Burada sürücü büyük ihtimalle alkollü oldugu için stabilizasyonu saglanmamisti, hareketlilige baslamisti, ben en azindan boyun sabitligini saglayip solunum merkezini etkilemesin diye direkt boyunlugu taktim. Daha sonra araçtan alarak yere yatirdim, 112 ekipleri geldi ve ambulansa aldik. Meslek aski, severek yapiyorum isimi. Yine bir ihtiyaci olan vardir diye durdum” dedi.

Kaynak: İHA