Dezavantajli Izcilerin Essiz Ve Özel Eserleri Sergilendi

Büyükçekmece’de Dezavantajlilar Gökkusagi Izci Kulübü ögrencilerinin Dünya Engelliler Günü çerçevesinde farkindalik olusturmak için hazirladiklari eserler sergilendi.

Dezavantajli Izcilerin Essiz Ve Özel Eserleri Sergilendi
Büyükçekmece Belediyesi Dezavantajlilar Gökkusagi Izci Kulübü ögrencilerinin Dünya Engelliler Günü çerçevesinde farkindalik olusturmak için hazirladiklari eserler sergilendi. Büyükçekmece Belediyesi Dumlupinar Salonu’nda Ham Sanat Resim Sergisi’nin açilisini Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Belediye Meclis üyeleri Tuncay Tuna, Gülcan Tekdemir Demirkan, Büyükçekmece Gökkusagi Dezavantajlilar Izcilik Kulübü Lideri Bedriye Yilmaz ve ögrencileri gerçeklestirdi.

"Çocuklar ögrenmeye devam edecek"

Büyükçekmece Belediyesi Dumlupinar Salonu’nda açilan sergide dezavantajli izcilerin essiz ve özel çizdigi resimler, örgü çantalar, örgü bebekler, el yapimi kolyeler, kapi ve duvar süslerinin bulundugu eserler yogun ilgi gördü. Serginin açilisini yapan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün herkese engelsiz bir dünya dileyerek söyle konustu: "Burada yasayan sizin gibi dezavantajli vatandaslarimiz, arkadaslarimiz, kardeslerimiz iyi bir sehirde yasiyorsunuz. Sivil toplum kuruluslari zengin, insanlarimizin egitim seviyesi yüksek, kültür seviyesi yüksek. Bu arkadaslarimizin, dezavantajli vatandaslarimizin bugüne kadar yapmis oldugu isler örnektir. Belediyenin ekipleri gayet iyi destek veriyorlar. En son egitim merkezleri yenilendi. Dünya Engelliler Günü’nde herkese engelsiz bir dünya, engelsiz bir sehir Allah nasip etsin. Bundan sonra da çocuklar ögrenmeye devam edecek. Emeginize saglik, tesekkür ederim.”
Kaynak: İHA