Tuzla'dan Agri'ya Kardeslik Köprüsü

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Tuzla Belediyesi’nin Belediyecilik faaliyetleri açisindan tecrübelerini paylasmak ve yapilmasi planlanan yatirimlari yerinde incelemek amaciyla Agri Eleskirt Belediyesi’ni ziyaret etti. Birlik, beraberlik ve kardesligin çok güzel bir örnegini ortaya koyduklarini ifade eden Baskan Yazici, “Agri nüfusunun yarisi kadar Agri’li Istanbul’da dostumuz, arkadasimiz, komsumuz. Agrililarla yazgi birligimizi Tuzla Eleskirt’i kardesligiyle bir adim ileriye tasidik, tasimaya çalisiyoruz” dedi.

Tuzla'dan Agri'ya Kardeslik Köprüsü


Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Tuzla Belediyesi’nin kardes ilçesi Agri Eleskirt ilçesini ziyaret etti. Agri Kültür Dernekleri Federasyonu Baskani, Agrili Meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleriyle birlikte Agri’ya gelen Baskan Yazici’yi AK Parti Agri Il Baskani Halil Özyolcu, Agri Belediye Baskani Savci Sayan, Eleskirt Belediye Baskani Ramazan Yakut ve Yayladüzü Belde Belediye Baskani Selami Demirtas karsiladi. Baskan Yazici, Tuzla Belediyesi’nin destekleriyle Eleskirt’te hayata geçirilecek projelerle ilgili istisare etmek ve yerinde görmek üzere Eleskirt ilçesinde incelemelerde bulundu. Bu çerçevede kardes ilçesi Eleskirt Belediyesi’ni ziyaret eden Baskan Yazici, Belediye Baskani Ramazan Yakut’tan ilçe hakkinda bilgi aldi. Daha sonra proje alanlarini tek tek yerinde inceleyerek fikir alisverisinde bulundu. Agrili esnaflari da ziyaret eden Baskan Yazici, vatandaslar ile bir süre sohbet etti.

“Kardesler omuz omuzda verirse, engeller düz olur”

Agri ziyareti çerçevesinde konusan Baskan Sadi Yazici, "Agriya ziyarete geldik ve özellikle Sayin Valimiz, Sayin Belediye Baskanimiz Savci Sayan Bey ve Il Baskanimiz, Eleskirt Belediye Baskanimizin sicak karsilamalari bizi çok mutlu etti. Birlik, beraberlik ve kardesligin çok güzel bir örnegini burada gördük. Agri nüfusunun yarisi kadar Agri’li Istanbul’da dostumuz, arkadasimiz, komsumuz. Agrililarla yazgi birligimizi Tuzla Eleskirt’i kardesligiyle bir adim ileriye tasidik, tasimaya çalisiyoruz. Sehirlerin kardesliginden ne olur? Insanlarin kardesliginden ne olursa o olur. Hayir olur, bereket olur, kivanç olur, gelecege yönelik umut olur. Bu kardeslikten Eleskirt için daha umutlu degiliz. Tuzla için de daha umutluyuz. Pandemi gölgesinden kurtulan kardesligimiz artik daha güçlü kendini gösterecek. Kardesler omuz omuza verirse, engeller düz olur. Agri dagina yaslanan sirtimiz yenilmez olur. Bu yüzden, kardesligimizin ilan edildigi ilk günden itibaren sevinçliyiz.” dedi.



“Birbirini seven kardeslerin sesi, sözü, türküsü, dengebeji, halayi olacagiz”

Agri’nin hayvanciligin, bal üretiminin, dokumaciligin ana vatani oldugunu ifade eden Baskan Yazici, sözlerini söyle sürdürdü. “Bütün dünya bu stratejik ürünlerin pesinde. Bu stratejik üretimi, nasil daha dinamik hale getirecegiz, bunun üzerinde birlikte kafa yoracagiz. Bu çerçevede tersine göç önemli bir gündem basligimiz olacak.  Eleskirt disindaki Eleskirtliler, Eleskirt için nasil katki sunabilirler, bu katkinin yolu nasil açilabilir, üzerinde çalisacagiz. Insallah birbirini seven kardeslerin sesi, sözü, türküsü, dengebeji, halayi olacagiz. Kardeslikten murat neyse, geregini beraber ifa edecegiz. En nihayetinde Birlikte iri olacak, birlikte diri olacagiz.” dedi.



“Bu kardesligimiz ve birligimiz devam edecektir”

Kardes Tuzla Belediyesi’ni agirlamaktan memnuniyet duydugunu belirten Eleskirt Belediye Baskani Ramazan Yakut, "Tuzla Belediye Baskanimiz Sadi Yazici, ekibiyle birlikte bizleri ziyaret ettiler, kendilerine tesekkür ediyoruz. Bize yapilan isleri kendi gözleriyle görmüs oldular. Insallah bu kardesligimiz ve birligimiz devam edecektir. Bizde sonuna kadar bu kardesligimizi devam ettirecegiz" diye konustu.

Istanbul Agri Kültür Dernekleri Federasyonu Baskani Mehmet Usen, ziyareti dolayisi ile Baskan Yazici’ya Istanbul’daki Agrililar adina tesekkür etti.

Eleskirt ziyareti sonrasi Agri’ya geçen Baskan Yazici, kalp rahatsizligi nedeniyle hayatini kaybeden AK Parti Agri Il Gençlik Kollari Yönetim Kurulu Üyesi Ibrahim Tatli’nin Agri Merkez’de bulunan taziye törenine katilarak bas sagliginda bulundu. Taziyenin ardindan AK Parti Agri Il Baskanligina geçen Yazici, AK Parti Agri Il Baskan’i Halil Özyolcu’yu makaminda ziyaret ederek Agri Belediye Baskani Savci Sayan ile teskilat mensuplariyla bulustu.
Kaynak: İHA