Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligindan Cinsel Istismar Magduru Kiz Çocugu Açiklamasi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligindan “12 yasinda istismara ugradi, koruma altindayken pavyonda çalistirildi, simdi kayip” baslikli haberlere iliskin yapilan açiklamada, “Herhangi bir eglence mekaninda çalismasinin mümkün olmadigi sonucuna ulasilmistir. Haberde yer alan aksine iddialar gerçegi yansitmamaktadir.” denildi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, bazi basin yayin organlarinda yer alan ’12 yasinda istismara ugradi, koruma altindayken pavyonda çalistirildi, simdi kayip’ baslikli haberlere iliskin açiklama yapti. Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada “Cinsel istismar magduru 14 yasindaki kiz çocugu, 5 Ocak 2021’de Aydin Çocuk Koruma ve Ilk Müdahale Biriminde koruma ve bakim altina alinmis, 24 Ocak tarihine Manisa Çocuk Evleri Sitesi’ne nakli yapilmistir. Burada, 24 Haziran tarihinde ‘personele siddet, kamu malina zarar vermek’ eylemlerinde bulunan çocuk, madde bagimliligi ve psikiyatrik tedavisi için Manisa Ruh ve Sinir Hastaliklari hastanesine yatirilmistir. Hastanede tedavisi tamamlandiktan sonra 29 Kasim tarihinde taburcu edilen çocuk, Izmir Çigli Çocuk Evleri Sitesi Müdürlügüne nakledilmistir. 8 Aralik tarihinde Manisa Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesinde daha önce verilmis kontrol randevusuna, kurulus araciyla hemsire refakatinde gönderilen çocuk, hastaneden dönerken midesinin bulandigini belirterek aracin durdurulmasini istemis, araçtan hemsireyle beraber indiklerinde hizla uzaklasmistir. Durum emniyet birimlerine bildirilmis ve annesine de haber verilmistir” ifadelerine yer verildi.



Açiklamanin devaminda, “Emniyet birimleri tarafindan aranan kiz çocugu 16 Aralik’ta bulunmus ve Izmir/Çigli’deki kurulusumuzda koruma ve bakim altina alinmistir. Bakanligimizca çocugun psikolojik sagligina iliskin süreç takip edilmekte ve gerekli islemler yapilmaktadir. Kiz çocugunun korunma ve bakim altinda oldugu süreçte pavyonda çalistigina iliskin annesinin iddiasi üzerine arastirma yapilmistir. Çocugun Aydin’da ve Manisa’da koruma altinda oldugu süreçte kurulustan izinsiz ayrilmasindan sonraki yapilan mesleki görüsmelerde ve çocugun emniyette verdigi ifadelerinde böyle bir duruma rastlanmadigi, Izmir’de kurulusta kaldigi 9 günlük süreçte gözlem altinda tutuldugu ve herhangi bir eglence mekaninda çalismasinin mümkün olmadigi sonucuna ulasilmistir. Haberde yer alan aksine iddialar gerçegi yansitmamaktadir.” denildi.
Kaynak: İHA