TSYD Temsilcileri Istanbul'da Bulustu

Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Genel Merkezince düzenlenen “TSYD Il Temsilciler Toplantisi” Istanbul’da gerçeklesti. Toplantiya Van’dan 1994 yilindan bu yana TSYD Van Temsilcisi görevini yürüten Ikram Kali katildi.

TSYD Temsilcileri Istanbul'da Bulustu
Türkiye’nin en saygin medya meslek kuruluslarinin basinda gelen Türkiye Spor Yazarlari Dernegi il temsilcileri toplantisi TSYD Levent tesislerinde yapildi. Toplantiya TSYD Genel Baskani Oguz Tongsir, TSYD Koordinatörü Birgül Pullukçu, 71 ilden gelen temsilci katildi.

Türkiye Spor Yazarlari Dernegi Genel Baskani Oguz Tongsir, toplanti öncesinde il temsilcilerine TSYD genel merkezi sosyal ve spor tesislerini gezdirerek yapilan çalismalar ve yenilikler hakkinda bilgi verdi. Baskan Tongsir, daha önce bir çok alaninin kullanilamaz ve atil durumda oldugu tesiste kendi dönemlerinde yapilan çalismalarla çesitli spor ve sosyal aktivitelerin yapildigini, TSYD’ye yeni modern birimler kazandirdiklarini ifade etti.

TSYD’yi Anadolu’ya yayarak genis bir aile olusturduklarini ifade eden Tongsir, temsilcilerin bulunduklari illerde TSYD’yi gururla temsil ettiklerini belirterek, Anadolu gazetecisine deger veren, kucaklayan, sahip çikan, haklarini koruyan bir anlayis içerisinde olduklarini söyledi.



TSYD Genel Baskani Oguz Tongsir; ”Üstlendiginiz görevi hakkiyla yapip, bütün zorluklari gögüsleyen siz Anadolu’daki temsilcilerimize ne kadar tesekkür etsek azdir. Neler yaptiginizi biliyoruz. Sizler meslektaslarinizin isini kolaylastiran önemli bir sorumlulugu ve görevi basariyla yerine getiriyorsunuz. Emeklerinize saglik, iyi ki varsiniz. Burada sizlerle birlikte olmanin mutlulugunu TSYD olarak yasiyoruz Biz herkesi kucakliyoruz. Bizden-sizden diye ayrisim yapmiyoruz. Anadolu ile TSYD daha da güçlendi. Bu birlikteligimiz herkese örnek olsun“ dedi.

En kidemli temsilciler arasinda ilk sirada yer alan Türkiye Spor Yazarlari Dernegi’nin 28 yillik TSYD Van Temsilcisi Ikram Kali yaptigi konusmada, 2011 Van depremlerinde agir hasar görerek yikilan Atatürk Stadyumu tribününün yerine geçici tribün yapildigini söyledi.

Basin tribünün olmadigini protokolde demirle ayrilan bir bölümün kullanildigini belirten Kali, Van’in yeni stadyuma basinin daha iyi kosullarda görev yapmaya ihtiyaci oldugunu oldugunu dile getirdi. Van’da düzenlenen TSYD etkinliklerine de deginen Kali, "Van’da 1994-1996-97 futbol sezonlari basinda Vanspor, Elazigspor, Erzurumspor, Bingölspor ve Siirt Köy Hizmetlerispor kulüplerinin katilimiyla dörtlü Van TSYD Dogu Turnuvasi düzenledim. 1998-99 futbol sezonunda çitayi yükselterek Cumhuriyetin 75. Yili nedeniyle Vanspor, Istanbul’dan Sariyerspor, Zeytinburnuspor, Ankara’dan Sekerspor’un katilimiyla Van TSYD Cumhuriyet Kupasi turnuvasi düzenledim. Ayrica seminer ve futbol kurali egitimleri gerçeklestirdim" dedi.

TSYD Genel Baskani Oguz Tongsir, Van’da yapilan turnuvalari ve diger etkinlikleri örnek göstererek Cumuhuriyetin 100. yili, TSYD’nin 60 kurulus yili nedeniyle 2023 yilinda temsilcilerin illerinde turnuvalar düzenlemesi önerisinde bulunarak organizasyonlara destek olacaklarini, ayrica genel merkez olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yilina hazirlandigi bir dönemde TSYD’nin de 60. kurulus yilina hazirlandigini kaydetti.

Kaynak: İHA