Kusadasi Belediyesi Gelecegi 'Geri Dönüsümle' Koruyor

Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ’daha temiz bir Kusadasi’ hedefiyle çalismalarini sürdürürken, geri dönüsüm alaninda yürüttügü çalismalarla 2022 yilinda kent genelinden 2 bin 500 ton ambalaj atigi toplayarak ekonomiye kazandirdi.

Kusadasi Belediyesi Gelecegi 'Geri Dönüsümle' Koruyor


Doganin ve çevrenin korunmasi konusunda yasama geçirdigi projelerle dikkat çeken Kusadasi Belediyesi, ’gelecegi koruyoruz’ slogani ile yürüttügü geri dönüsüm çalismalari çerçevesinde 2022 yili boyunca kentin dört bir yaninda bulunan ambalaj atigi toplama kafeslerinden 2 bin 500 ton ambalaj atigi topladi. Geri dönüstürülebilir atiklar, Kusadasi Belediyesi Ambalaj Atiklari Toplama ve Ayirma Tesisi’nde türlerine göre ayristirilarak ekonomiye kazandirildi.

Kusadasi Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri ambalaj atiklarinin yani sira 2022 yilinda 139 ton 38 kilogram bitkisel atik yag, 107 ton 78 kilogram tekstil atigi ve 950 kilogram atik pil topladi. Atik biriktirme noktalari, belediye hizmet binalari ve muhtarlik binalarindan alinan pil ve bitkisel atik yaglar geri dönüstürülmek üzere ilgili firmalara gönderildi.
Kaynak: İHA