Kariyer Merkezi Müdürü Özada Açiklamasi '30 Bin Kisi Kariyer Merkezine Kayitli'

İçel Büyüksehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, 30 bin kisinin kariyer merkezine kayitli oldugunu söyleyerek, 2023 yilindan itibaren isgücü piyasasinin bütün dinamikleri ile isbirliklerini artiracaklarini ve ‘mülakat simülasyonlari, danismanlik ve yönlendirme, yeni nesil mentörlük programi, istihdam becerileri egitimleri, kurumsallasma egitimleri, Yetenek Dönüsüm Projesi’ gibi çalismalara agirlik vereceklerini belirtti.

Kariyer Merkezi Müdürü Özada Açiklamasi '30 Bin Kisi Kariyer Merkezine Kayitli'
Akdeniz Ihracatçi Birlikleri Konferans Salonu’nda ‘21. Yüzyil Is Dünyasi Trendleri’ etkinligi düzenleyerek alaninda uzman kisileri ögrencilerle bulusturan Kariyer Merkezi, ögrencilerin yeni nesil is alanlari ve firsatlarini ögrenmesine olanak sagliyor. Etkinlikte konusan Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi’nin 2019 yilindan itibaren is arayanlara, liselilere, üniversitelere ve isverenlere hizmet sundugunu belirtti.

Yapay zeka, otomasyon ve dijital teknolojilerin, sosyal hayati oldugu kadar çalisma hayatini da derinden etkiledigini belirten Özada, islerin tanimi, içerikleri, yapilis sekilleri ve is dünyasinin adaylardan bekledikleri yetkinlik setlerinin hizla degistigini ve is dünyasinin degisim sürecinde gelecegi yakalamaya çalistigini söyledi.

İçel Büyüksehir Belediyesi Kariyer Merkezi olarak degisim sürecine liderlik ederek, isgücü piyasasinin tüm taraflarina yönelik projeler gerçeklestirdiklerinin altini çizen Özada, 2023 yilindan itibaren isgücü piyasasinin bütün dinamikleri ile isbirliklerini artiracaklarini ve ‘mülakat simülasyonlari, danismanlik ve yönlendirme, yeni nesil mentörlük programi, istihdam becerileri egitimleri, kurumsallasma egitimleri, Yetenek Dönüsüm Projesi’ gibi çalismalara agirlik vereceklerini belirtti.

Kariyer Merkezi’nin birebir hizmet verdigine de dikkat çeken Özada, su anda ortalama 30 bin kisinin Kariyer Merkezi’nde kayitli oldugunu söyleyerek, “Biz bu 30 bin kayittan rehberlik, danismanlik, yönlendirme görevleri yapmak üzere 20 bin kisiye geri dönüs saglamisiz. Aslinda rehberlik dedigimiz seyi sadece kayit alma olarak görmüyoruz. Olabildigi kadarina geri dönüs, firsat ve alternatif sunmak bizim ödevimiz” ifadelerini kullandi.

Önümüzdeki yil ‘Gençlik ve Kariyer Fuari’ni gerçeklestirmek istediklerini belirten Özada, bu fuarla birlikte ögrencileri aracisiz olarak firmalarla bulusturmayi planladiklarini söyledi.

Issizlik ve kariyerin zor konular oldugunu, ancak Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’in bu konuda cesur adimlar attigini vurgulayan Özada, “Kariyer Merkezi’ni kurmak çok önemli bir vizyondu. Insallah bizler de bu vizyonu sizlerle birlikte gelistirecegiz. İçel’in degerleriyle ulusal degerleri bir araya getirdigimizde, çok kaliteli etkinliklere imza atacagiz. Göreceksiniz bizler 2023’te ögrencilere, is arayanlara, gençlere dönük birçok etkinlikle sizlere fayda saglayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA