Dört Çocuk, On Torundan Sonra Bir De Ehliyet Sahibi Oldu

Zonguldak Alapli ilçesinde ilkokul mezunu Behiye Özdemir (63), gençliginde almak istedigi ehliyet için ailesi tarafindan izin çikmayinca 30 sene sonra hayaline kavustu. Sinavdan 86 alirken direksiyon sinavini da ilk giriste kazanan Özdemir, adeta gençlere tas çikartti.

Dört Çocuk, On Torundan Sonra Bir De Ehliyet Sahibi Oldu
Zonguldak’in Alapli ilçesinde yasayan 63 yasindaki 4 çocuk annesi ve 10 torun sahibi Bedriye Özdemir, 30 sene önce ehliyet almak istedi. Ancak ailesinin izin vermedigi Özdemir, 63 yasina geldiginde yillardir hayalini kurdugu ehliyeti almaya karar verdi. Özdemir, kimseye haber vermeden ehliyet islemleri yaptirmak için saglik ocagina giderek evraklarini hazirladi. Alapli’da bir sürücü kursuna giderek, B sinifi direksiyon egitimleri ve sinavlari basariyla tek seferde geçerek sertifika almaya hak kazanan Özdemir, otomobil kullanarak torunlari ile gezmeye planladigini söyledi.



"Komsularim destek olmak yerine benimle alay etti"

Çiktigi bu yolda etrafindan destek görmeyen, komsularinin bile “Ne yapacaksin bu yastan sonra ehliyeti, öbür dünyada araba mi kullanacaksin?” dedigini söyleyen Özdemir, ehliyet almaya hak kazaninca büyük mutluluk yasadi. Gençliginde çok almak istedigi ehliyetine 30 yil sonra kavustugunu söyleyen Behiye Özdemir, hayatta hiçbir seyin imkansiz olmadigini belirtti.

Bedriye Özdemir, "Ben ehliyet kursuna basvurdum ve aldim, çok istiyordum. Ehliyet almayi 30 sene önce istedim ve bana bunu izin vermediler. Sonradan ehliyet kursuna kendi kendime islemler için saglik ocagina giderek islemlerimi yaptirarak kaydimi yaptirdim. Kayit olduktan sonra benim çocuklarim gurur duydular. Ama komsularim ve bazi kisiler benimle çok dalga geçtiler. ’Bu yasta ehliyete ne gerek var’ diye alay ettiler. Ama asil bu yastan sonraymis ehliyet. Çünkü bu bize her zaman lazimmis, bunu biz bilmiyormusuz, bence bunu herkes alsin, kimse yapamaz demesin. Ben çok istedim ve basardim. 86 puan aldim tek seferde geçtim. Kursa gittigim zaman en büyük abla bendim, onlar bana kime getirdigin dedikleri zaman ben kursa geldim diyordum, bu sinavlarda da böyle oldu. Ben bunu basardigim içim kendimle gurur duyuyorum ben yakinda 64 yasina girecegim, ben alabildiysem herkes alabilir” diye konustu.



"Ögrenmenin yasinin olmadigini kanitladigini gördük"

Behiye Özdemir’in göstermis oldugu gayretin kendilerini çok etkiledigini belirten sürücü kursunun müdürü Hülya Özdemir, "Bedriye Özdemir (63) ablamizla tanistigimizda onun azmi, hayata bakis açisi bizi çok etkiledi.30 sene önce ehliyet almaya niyet etmis ve ailesi izin vermemis, bizim desteklerimizle beraber ilk ehliyete yazildigi zaman yazili sinavini 86’liyla geçti. Sonradan direksiyon egitimlerini alarak direksiyon hakkinda ’da sinavi geçti ve almaya hak kazandi ve simdi kendileri çok mutlu. Behiye ablamiz, bizlere hayatta basariya ulasmak için hiçbir seyin engel olamayacagini, ögrenmenin yasinin olmadigini kanitladigini gördük” dedi.

Kaynak: İHA