Bakan Derya Yanik Açiklamasi '1 Milyar 885 Milyon Lira Evde Bakim Yardimi'ni Hesaplara Yatirmaya Basladik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bakima ihtiyaci olan agir engelli vatandaslar ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 1 milyar 885 milyon lira Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirmaya basladiklarini açikladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, yaptigi açiklamada aileleri yaninda kalan engellilere gündüz bakim hizmeti, evde bakim yardimi gibi hizmet modelleriyle destek olduklarini belirterek, engelli bireylerin öncelikle aile yaninda desteklenmeleri düsüncesiyle 2006 yilinda baslatilan Evde Bakim Yardimi ile bakima ihtiyaç duyan agir engelli yakini olan ve bakimini üstlendigi için çalisamayan vatandaslarin desteklendigini kaydetti.

Evde Bakim Yardimi kapsaminda hak sahibi basina aylik 3 bin 336 lira ödeme yapildigini hatirlatan Bakan Yanik, “Bakima ihtiyaci olan agir engelli vatandaslar ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 1 milyar 885 milyon lira Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirmaya basladik. Bu ay 565 bin vatandasimiz Evde Bakim Yardimi’ndan yararlaniyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaslarimiza hayirli olmasini dilerim. Engellilik alanindaki Türkiye Yüzyili Vizyonumuzun hiç kimseyi arkada birakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrimciliga ugramaksizin toplumsal yasamin her alanina aktif ve bagimsiz bir sekilde katilimlarini saglamak oldugunu da vurgulamak isterim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA