ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Sivil Toplum Kuruluslariyla Birlikte Çalisacagiz'

Türkiye Sanayici ve Isadamlari Vakfi (TÜSIAV) Baskani ve Ankara Sivil Toplum Kuruluslari Platformu (ASTOP) Onursal Baskani Veli Saritoprak ve beraberinde 31 ayri sivil toplum kurulusu temsilcilerinden olusan bir heyet, Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran ve Meclis Baskani Mustafa Deryal’i ziyaret ederek kutladi.

ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Sivil Toplum Kuruluslariyla Birlikte Çalisacagiz'
Ankara Ticaret Odasi Duatepe Hizmet Binasi’nda gerçeklesen ziyarette konusan ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odasi olarak üyelerine yönelik çalismalari yürütürken Baskentteki diger sivil toplum kuruluslari ile diyalog içinde olduklarini hatirlatarak “Yeni dönemde de sivil toplum kuruluslarimizla birlikte çalisacagiz” dedi.

Kasim ayinda yapilan seçimlerde ATO üyelerinin kendilerine 4 yil daha temsil görevi verdigini kaydeden Baran, “Türkiye’nin ikinci en büyük odasi olarak, reel sektörde faaliyet gösteren 160 bin üyemizin ticaretlerini ilerletmek ve sorunlarini çözmek için çalisiyoruz. 67 meslek komitemizde 2 bin 205 ana faaliyet alaninda aktif olan üyelerimizin sektörel konularini gündeme tasimayi sürdürecegiz” ifadelerine yer verdi. Baran, Baskent’te bulunan sivil toplum kuruluslarinin üyelerinin ayni zamanda ATO üyesi de oldugunu belirterek, “Sivil Toplum Kuruluslarimiz olarak faaliyet alanlarinizda, sektörlerinizde tespit ettiginiz sorunlari komitelerimizle paylasarak çözüm bulma noktasinda araci olun. Bizim amacimiz ticaret yapan üyelerimizin önündeki engelleri kaldirmak. Bunun için birlikte çalismaya ihtiyacimiz var” diye konustu.

ATO Meclis Baskani Mustafa Deryal de konusmasinda, “160 bin kisiyi temsil eden 68 komitemizin basarili olmasi sizin vereceginiz destek çok kiymetli. Sanayi ve ticarete yön veren kuruluslar olarak hep birlikte çalisirsak basarili olabiliriz” degerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Sanayici ve Isadamlari Vakfi (TÜSIAV) Baskani ve Ankara Sivil Toplum Kuruluslari Platformu (ASTOP) Onursal Baskani Veli Saritoprak da konusmasinda Baran ve Deryal’in Ankara’daki tüccar, esnaf ve is insanlarinin oylariyla seçildiklerini hatirlatarak, “Eskilerin ‘Serefü’l Mekan Bi’l Mekin’ diye bir sözü vardir. Yani ‘bir makamin serefi o makamda oturan kisiden gelir’ derler. Hem Sayin Gürsel Baran hem de Sayin Mustafa Deryal oturduklari koltuktan güç alan degil ATO’ya güç veren yöneticilerdir. Çalismalarindaki basarilar bundan gelir. Geçen dönemde sivil toplum kuruluslari olarak karsilikli diyalog içerisinde çalismalarimizi yürüttük. BU dönem için de kendilerine çalismalarinin hayirli olmasini, basarilarinin devamini diliyorum. 35 sivil toplum kurulusunu ve ve TÜSIAV’i temsilen yeni dönemde de yaninizda, destekçiniz olacagiz” ifadelerini kullandi.

Toplantida Ankara Ari yetistiricileri Birligi, Ankara Forumu Dernegi, Ankara Kadin Sagligi Dernegi, Ankara Saglik ve Egitim Gönülleri Dernegi, Ankara Sivasli Dernekler Federasyonu, Ankara Balikesirliler Dernegi, Besiktas Sanayici ve Is Insanlari Yatirimcilar Dernegi, Ankara Kadin ve Gençlik Platformu Dernegi, Çorumlu Sanayici ve Isadamlari Dernegi, Elazig Kültür Vakfi, GS’li Avukatlar ve Hukukçular Dernegi, Genç Girisim ve Yönetisim Dernegi, Gençlerbirligi Isadamlari Dernegi, T. Kimsesizlere ve Güçsüzlere Yardim Vakfi, Iç Anadolu Is Insanlari Dernekleri Federasyonu, Ilgi Otizm Dernegi, Kadin Isveren ve Sanayiciler Dernegi, Saglik Endüstrisi Isverenleri Sendikasi, Samsun 19 Mayis Kültür ve Tanitma Dernegi, Serebral Palsili Çocuklar Dernegi, Türk Amerikan Isadamlari Dernegi, Tüm Tibbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu, Türkiye Körler Vakfi, Uzat Elini Kültür Egitim Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi, Yatirimci ve Sanayici Isadamlari Dernegi, Vergi Müfettisleri Vakfi, T. Üniversiteli Kadinlar Dernegi, Tunalihilmi Esnaf ve Sanatkarlar Dernegi, Kadin ve Aile Sagligi Dernegi, Türk Zeka Vakfi, Türkiye Bilisim Vakfi temsilcileri de yer aldi.
Kaynak: İHA