Eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar'in Da Aralarinda Bulundugu 3 Süpheli Tutuklandi

Besiktas Belediyesi’ne yönelik ’rüsvet’ sorusturmasi kapsaminda yakalanarak adliyeye sevk edilen eski Belediye Baskani Murat Hazinedar’in da aralarinda bulundugu 3 süpheli, ’irtikap’ ve ’zimmet’ suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu ve Istanbul Mali Sube Müdürlügü tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda, ’suç islemek amaciyla örgüt kurmak ve yönetmek’, ’suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olmak’, ’rüsvet’ ve ’irtikap’ suçlarini isledikleri belirlenen 17 süpheli tespit edilmisti. Aralarinda eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar’in da bulundugu süphelilerden 16’si düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltina alinirken, Hazinedar’a yönelik yakalama çalismalarinin sürdügü ögrenilmisti.

17 süpheli adliyeye sevk edildi

Ekiplerce çalismalar sürerken, süpheli Hazinedar, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalanarak gözaltina alinmis ve gece saatlerinde Istanbul’a getirilmisti. Hazinedar’in da aralarinda bulundugu 17 süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edilmisti.

Hazinedar’in da aralarinda bulundugu 7 süpheliye tutuklama talebi

Süpheliler Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kirisgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Ugur Sahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günday olmak üzere 7 süpheli, savcilikta verdikleri ifadenin ardindan ’icbar suretiyle irtikap’ ve ’rüsvet almak’ suçlarindan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimlige sevk edildi. 8 süpheli adli kontrol tedbiri uygulanmasi talebiyle nöbetçi hakimlige gönderildi. Öte yandan, 1 süphelinin emniyetten serbest birakildigi, 1 süphelinin ise savciliktan serbest birakildigi ögrenildi.

Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edilen aralarinda Murat Hazinedar’in da bulundugu 3 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, diger süphelilerin ise adli kontrol sartiyla serbest birakildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA