BAÜN'de Uluslararasi Baskiresim Sergisi Açildi

Balikesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Baski Sanatlari Bölümü tarafindan Balikesir Üniversitesi Mail Print (BUMP) Uluslararasi Baskiresim Sergisinin 2.si ziyarete açildi. Sergi ödül töreninin de gerçeklestirildigi açilis programinda; BAÜN Rektör Yardimcisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Narli, akademik ve idari personel, ögrenciler ve sanatseverler yer aldi.

BAÜN'de Uluslararasi Baskiresim Sergisi Açildi
Agaç baski, linol baski, gravür, litografi, serigrafi, dijital baski gibi farkli tekniklerle olusturulan eserlerden olusan serginin jüri üyeliklerini; Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani ve Türkiye Özgün Baskiresim Sanatçilari Dernegi Baskani Prof. Melihat Tüzün, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baski Sanatlari Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Saime Dönmezer, Sirbistan Kragujevac Üniversitesi Sanat Fakültesinden Prof. Milos Djordjevic, Banglades Chittagong Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünden Prof. Ruhul Karim Rumee ve BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Baski Sanatlari Bölümü Baskan Yardimcisi Doç. Burçak Balamber yaparken, jüri degerlendirmesi sonucu en basarili 6 eser de ödüle layik görüldü.

Sergi dahilinde eserleriyle; Tezcan Bahar Birincilik, Ayben Kaynar Tanir Ikincilik, Anna Trojanowska (Polonya) Üçüncülük, Sanja Zigic (Sirbistan) Mansiyon 1, Hyun-Jin Kim (Tayvan) Mansiyon 2 ve Cloe Wilkinson (Avustralya) Mansiyon 3 ödülünün sahibi oldu. Açilisin ardindan, BAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Narli tarafindan birincilik ödülü alan Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Tezcan Bahar’a ödül belgesi verildi.

Arjantin’den Japonya’ya dünyanin farkli bölgelerinden baskiresim üretimi yapan sanatçilari bir araya getiren ve 23 ülkeden 150 sanatçinin 200’den fazla eserinin yer aldigi sergi, 30 Aralik 2022 tarihine kadar, fakültenin sergi salonunda sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Kaynak: İHA