Antalya'da Binaya Patlayici Koyan Kadinin Ilk Olayi Olmadigi Ortaya Çikti

Antalya’da binaya patlayici koyan kadinin daha önce de pompali tüfekle 2 kisiyi yaralayip bir kisinin de binadan atlarken yaralanmasina sebep oldugu ortaya çikti.

Antalya'da Binaya Patlayici Koyan Kadinin Ilk Olayi Olmadigi Ortaya Çikti
Bölgede yasayanlari saskina çeviren olay Incekum Mahallesi’nde yasandi. 3 katli müstakil evin garajinda siyah naylon posete sarili yangin söndürme tüpüyle hazirlanan EYP’yi gören K.U.’nun ihbari üzerine bölgeye çok sayida jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri yaptiklari incelemelerin ardindan Antalya Il Jandarma Komutanligina bagli Patlayici Madde Imha Timi (PAMIT) adrese geldi. PAMIT ekipleri ve bomba arama köpegi tarafindan yapilan aramalarda binanin iki farkli noktasinda da 6 kilogramlik yangin söndürme tüpü ile olusturulan EYP tespit edildi. PAMIT ekipleri 3 patlayiciyi da etkisiz hale getirerek, imhasi için farkli bir bölgeye götürdü. Süpheli Ö.T. (41) isimli kadin Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesi Psikiyatri bölümünde gözlem altina alindi.

Ilk vukuati degil

Binaya koydugu el yapimi patlayicilarla kisa süreli korkuya sebep olan süpheli Ö.T.’nin bu vukuatinin ilk olmadigi ortaya çikti. Akli dengesi yerinde olmadigi belirlenen Ö.T’nin Subat 2021 tarihinde de Avsallar Mahallesindeki kaçak yapi oldugu gerekçesi ile barakasinin yikilmasina öfkelenip kendisini sikayet ettigini düsündügü park halindeki kisilerin araçlarina pompali tüfekle art arda ates açti. O sirada oradan bulunan ve saçmanin hedefi olan A.Y. (49) ve M.Ü. yaralandi. Daha sonra plakasi belirlenemeyen motosikletine binen Ö.T. Alanya Belediye Avsallar Ek Hizmet Binasina gelerek elindeki pompali tüfekle 2’inci kata çikip burada da rastgele ates açti. Önce is yeri açma ruhsat bürosuna ates eden Ö.T. ardindan zabita odasina yöneldi. Silah seslerini duyup durumu fark ederek 2’inci katin penceresinden atlayan 1 zabita memuru yaralanirken, kadin olay yerinden motosikletine tekrar binip hizla uzaklasti.

Sikistirilarak yakalandi

Kaçan süpheli kadin bir süre Okurcallar Mahallesi’ndeki bir oto tamirhanesine de ates açtiginin ihbarini alan jandarma ekiplerini harekete geçti. Motosikletiyle kaçan kadin jandarma tarafindan sikistirilarak yakalanirken, kadinin pompali tüfekle belediye binasina girip ates ettigi anlar güvenlik kameralarini saniye saniye yansimisti.

Cumhuriyet Bassavciligindan açiklama

Öte yandan kadinin binaya patlayici birakmasiyla ilgili Alanya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “El yapimi patlayicinin akil sagliginin yerinde olmadigi degerlendirilen Ö.T. isimli sahis tarafindan konuldugu tespit edilmistir. Ö.T. isimli süpheli 16 Aralik 2022 tarihinde Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesi Psikiyatri bölümünde gözlem altina alinmistir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA