'Soganli Kabartma Halilari' Bayburt Halki Ve Misafirlerin Begenisine Sunuluyor

Bayburt Aydintepe Halk Egitimi Merkezinde açilan kurslarda dokunan “Soganli kabartma halilari” Bayburt halki ve misafirlerin begenisine sunuluyor.

'Soganli Kabartma Halilari' Bayburt Halki Ve Misafirlerin Begenisine Sunuluyor
Aydintepe Halk Egitimi Merkezi tarafindan açilan hali dokuma kurslari ve dokunan halilar yogun ilgi görüyor. Açilan kurslar bir taraftan kursiyerlere sosyallesme imkâni saglarken diger taraftan dokunan kabartma halilar Bayburt turizmine katki sunuyor. Almanya ve Fransa basta olmak üzere çok sayida Avrupa ülkesinden talep görüyor. Ayrica yerli turistlerin de dikkatini çekiyor. Adini Soganli Daglarindan alan "Soganli kabartma halilari" yöre halkinca ilmek ilmek dokunarak evlerdeki ve tanitim günlerindeki yerini korumayi sürdürüyor.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Il ve Ilçe Milli Egitim yöneticileriyle birlikte Ilçe Halk Egitimi Merkezini ziyaret ederek el dokumasi halilari yakindan inceledi. “Kurslari ziyaret ederek el emegi göz nuru halilari inceleme firsatimiz oldu. Buradaki eserlerin hepsi bizim için çok kiymetli. Özellikle Bayburt’u simgeleyen ve Bayburt’u ön plana çikaran kültürümüzün parçasi olan her çalisma ayri bir önem tasiyor. Emegi geçen herkesin eline saglik.” diyen Rahmi Güney, Ilçe Halk Egitimi Merkezi yöneticileri ve ögretmenlerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA