Kirklareli'nde Aglara Takilan Balikçi Teknesi Karaya Sürüklendi

Kirklareli’nin Vize ilçesine bagli Kiyiköy beldesinde denize açilan bir balikçi teknesi aglara takilip karaya sürüklendi.

Kirklareli'nde Aglara Takilan Balikçi Teknesi Karaya Sürüklendi
Karadeniz’e kiyisi bulunan Kirklareli’nin Vize ilçesine bagli Kiyiköy beldesinde Adalet 44 isimli tekne balik aglarina takilmasi sonucu kaptan Kadir Demirtas tekne hakimiyetini kaybetti. Dalgalar sebebiyle sürüklenen teknedeki kaptan Demirtas, Demirali Korkut ve Serkan Yal yüzere kiyiya geldi. Haber verilmesi üzerine bölgeye sahil güvenlik, jandarma, 112 Acil Saglik ekipleri sevk edildi. Teknede bulunan 3 kisi yara almadan kurtuldu. Sürüklenerek kayalara sikisan tekne kullanilmaz hale geldi.

Vali Birol Ekici de bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Geçmis olsun dileklerinde bulunan Vali Ekici, “Geçmis olsun dilegimizi teknesi batan arkadaslara iletmek için buradayiz. Kendilerini geçmis olsun dileklerimizi ilettik. Devletimizin kendilerinin yaninda oldugunu kendilerine bildirdik. Bu gün raporumuzu alip en kisa sürede devletimizin ilgili makamlarina bir yardim yapabilmek için girisimde de bulunacagiz. Valiligim olarak kendilerinin yanindayiz” dedi.

Dün aksamüzeri denize açildiklarini söyleyen balikçi Kadir Demirtas aglara takildiklarini belirterek, “Dün aksamüzeri denize çikmistik. Denize çiktiktan sonra belirli bir saatten sonra aglar vardi. Deniz yükselmeye baslayinca aglara takildik. Bu sefer toparlayamadik tekneyi ve dalgalar iyice yükseldi. Dalgalar vurdu ve karaya sürükledi daha sonra karada parçalandi” dedi.

Kaynak: İHA