Gültak, Çamlibel Su Sporlari Merkezi'nin Resmi Rakamlarini Açikladi

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Çamlibel Su Sporlari Merkezi Projesinin bakanlikça açiklanan resmi rakamlarini ve detaylarini paylasarak, “Proje, 13 bin metrekare kapali alan içerisinde AVM ve kafe restoran alanlari toplamda 4 bin 500 metrekareyi geçmeyecek. Gerisi tamamen yat ve su sporlari merkeziyle ilgili alanlar. Bu rakamlarin tamami resmi rakamlardir” dedi.

Gültak, Çamlibel Su Sporlari Merkezi'nin Resmi Rakamlarini Açikladi
Gültak, katildigi bir televizyon programinda Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin hazirladigi Çamlibel Su Sporlari Merkezi Projesi ile ilgili resmi rakamlarini paylasti. Çamlibel’de gerçeklesecek projenin, Türkiye standartlarinda vizyon bir proje olacaginin altini çizen Gültak, “Burada toplamda 68 bin metrekare civarinda bir alan olacak. Bir kisim dolgu alanlari yer alacak ve yeni mendirekler dikilecek. Çünkü su anki mendirekler ve iskeleler de yikilacak durumda. Ayrica amatör balikçilarin da olacagi yeni bir limandan bahsediyoruz. Türkiye’deki marinalar ve su sporlari merkezi 0,20 yogunlukta yapilmistir. Biz de projeyi, bakanliktan 0,20 yogunluk ile geçmesini sagladik. Bunu da çarptiginiz zaman 13 bin metrekare kapali alan yapar. Yapilacak binalar da 7 buçuk metreyi geçmeyecek” diye konustu.



“AVM ve kafe restoran alanlari toplamda 4 bin 500 metrekareyi geçmiyor”

Baskan Gültak, projede yer alan kara alanin toplamda net olarak 68 bin 310 metrekare oldugunu, kapali alanin ise 13 bin 662 metrekare oldugunu belirterek sözlerini söyle tamamladi: “Bakanligimizdan proje ile ilgili açiklanan son rakamlar söyle; yatçi emanet ve malzeme odalari 900 metrekare, yatçi tesisi/WC/dus 315 metrekare, yat bakim magazalari 200 metrekare, büfe kafeterya 200 metrekare, yatçi eglence tesisi 30 metrekare, yatçi müdahale ve saglik tesisleri 300 metrekare, yatçi kafeterya 200 metrekare. Alisveris merkezi alani 2 bin metrekare ve kafe restoran alani da 2 bin 520 metrekare. Baktigimizda 13 bin metrekare kapali alan içerisinde, AVM ve kafe restoran alanlari toplamda 4 bin 500 metrekareyi geçmiyor. Gerisi, tamamen yat ve su sporlari merkezi ile ilgili alanlar.”
Kaynak: İHA