Kadinlar Mutfagin Püf Noktalarini Ögreniyor

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde kadinlara asçilik kursu veriliyor. Kursa katilan kadinlar mutfagin püf noktalarini ögreniyor.

Kadinlar Mutfagin Püf Noktalarini Ögreniyor
Kartepe Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslari (KAR-MEK) tarafindan kadinlara yönelik asçilik kursu baslatildi. Kursa katilan kadinlara yemeklerin ve tatlilarin incelikleri anlatiliyor. Her türlü yemegin ve hamur isinin ögretildigi kursta, lezzetin püf noktalari kursiyerlere gösteriliyor. Kursiyerlerden bazilari hazirladiklari ürünlerin satisindan gelir elde ederken, bazi kursiyerler de aldiklari belge ile is bulabiliyor.

Kurs egitmeni Kadriye Öztürk, "Burada ev hanimlarina ve belge almak isteyen kadin ve erkeklere yönelik kurs veriyoruz. 17 Ekim’de baslayan kursumuz 3 Ocak tarihine kadar devam edecektir. 450 saat kursumuzu tamamlayanlara asçi ve asçi yardimcisi belgesi verilecektir. Bu kursun bitmesi ile yeni kurs açilacaktir. Türk-Osmanli mutfagi yemekleri kursiyerlerimize ögretilmektedir. Pastacilik konusunda da bilgi verilmektedir" dedi.

Kursiyerlerin yaptiklari ürünleri satarak gelir elde ettigini de söyleyen Öztürk, "Burada kadinlarimiz var olan becerilerini gelistiriyorlar. Geçmis yillarda egitim alan ögrencilerimiz kendi evlerinde üretmelerinin yani sira kendi is yerlerini açtilar. Bu bizleri gururlandiriyor. Hedefimiz kadinlarimizin en iyi sekilde egitim almalaridir" diye konustu.

Kaynak: İHA