Istanbul Merkezli 6 Ilde Sahte Alkol Operasyonu Açiklamasi 18 Gözalti

Yaklasan yilbasi öncesi sahte alkol ticaretine yönelik genis çapli çalisma baslatan Istanbul polisi, 6 ilde düzenlenen operasyonda 18 süpheliyi gözaltina aldi. Baskinlarda, piyasa degeri yaklasik 1 milyon lirayi bulan 1 ton 937 litre dezenfektandan üretilen alkollü içki sivisi ele geçirildi.

Istanbul Merkezli 6 Ilde Sahte Alkol Operasyonu Açiklamasi 18 Gözalti
Yaklasan yilbasi öncesi sahte alkol kaçakçilarina yönelik denetimlerini siklastiran Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü birimleri, yeni bir çalisma daha gerçeklestirdi. Sahte alkol yapiminda kullanilan sivi malzemelerin üretiminin önlenmesine yönelik yürütülen çalismalarda, birçok imalathane ve depo ile 20 süphelinin tespit edildigi belirtildi. Çalismalarin devaminda bu sabah 6 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.



Içki sivisi, dezenfektan etiketli bidonlarla piyasaya sürülecekti

Bu baskinlarda 18 süphelinin yakalanarak gözaltina alindigi ögrenildi. Operasyona hedef olan adreslerde yapilan aramalarda piyasa degeri yaklasik 1 milyon lirayi asan 1 ton 937 litre alkollü içki sivisi, çok sayida litrelik bidon ve etiket ele geçirildi. Sebekenin, içki sivisini dezenfektan etiketli bidonlarla piyasaya sürmeye hazirlandigi, ele geçirilen malzemelerin içki yapiminda kullanildigi anlasildi.

Üretilen söz konusu sahte içkilere imha edilmek üzere el konulurken, yapilan incelemelerde süphelilerin, alkollü içki sivilarini dezenfektan etiketli litrelik bidonlar halinde piyasaya sürme hazirliginda olduklari anlasildi. Bu malzemelerin ayni zamanda içki yapiminda kullanildigi kaydedildi.

Yakalanan süpheliler, ifadeleri alinmak üzere Istanbul Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilar hakkinda baslatilan sorusturma çerçevesinde tahkikat islemlerinin devam ettigi belirtilirken, firari durumda olan 2 süphelinin yakalanmasi için operasyonlarin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA