Sanayi Ve Teknoloji Bakani Varank Açiklamasi 'Suç Duyurusunda Bulunmayan Alçaktir, Namerttir'

Sanayi ve Teknoloji bakani Mustafa Varank, “Benimle ilgili, bir kanunsuzluk, usulsüzlük, yolsuzluk, peskes, herhangi bir kayirma varsa; ya da bu konularda herhangi bir dahlim varsa bunu ispat etmeyen, bununla ilgili suç duyurusunda bulunmayan alçaktir, namerttir” dedi.



2023 bütçe görüsmeleri devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji, Milli Egitim Bakanliklari bütçeleri görüsülüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, kendisiyle ilgili iddialara, “Benimle ilgili, bir kanunsuzluk, usulsüzlük, yolsuzluk, peskes herhangi bir kayirma varsa ya da bu konularda herhangi bir dahlim varsa bunu ispat etmeyen, bununla ilgili suç duyurusunda bulunmayan alçaktir, namerttir. Tekrar ayni seyi söylüyorum. 17 yildir fiilen siyasetin içindeyim. Benimle ilgili en ufak yolsuzluk bulamayanlar, en ufak yanlislik bulamayanlar akrabalarim üzerinden iftira atmaya çalisiyorlar. Bugüne kadar hiç haram yemedim, aileme de hiç haram yedirmedim.“ diye konustu.



Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Bursa’daki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeninin Alevi cemaatine karsi asagilayici yaklasiminda Milli Egitim Bakanliginin hiçbir islev yapmadigina iliskin elestirilere, “Milli Egitim Bakanligi olayin vuku buldugu anda sorusturmayi açmis ve 657 sayili Memurlar Kanunu 125. Maddesi d1 kapsaminda görevin yerine getirilmesinde din, irk, cinsiyet, siyasi düsünce, felsefi inanç ayrimi yapmak kisilerin yarar veya zararini hedef tutan davranislarda bulunmak fiilinin karsiligi olan en üst ceza kademenin ilerleme cezasi vermistir. Ayrica, söz konusu ögretmen hakkinda da bassavcilik tarafindan islem devam etmektedir” ifadelerini kullandi.

Konya’daki okul müdürü ve yöneticileri için hiçbir islem yapilmadigi iddiasina iliskin ise Özer, “Milli Egitim Bakanligi sorusturmayi açmistir. Adi geçen sahis tutuklanmistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA