Kirsehir'de '500 Lira Sana Gurban Olsun' Yarismasi Yaptilar, Tiklanma Rekoru Kirdilar

Ceviz üretiminin önemli merkezlerinden bir tanesi olan Kirsehir’de sosyal medyadan içerik üreten 4 arkadas; ‘500 Lira Sana Gurban Olsun’ yarismasi yaparak tiklanma rekoru kirdi.

Kirsehir'de '500 Lira Sana Gurban Olsun' Yarismasi Yaptilar, Tiklanma Rekoru Kirdilar
Tamamen yöresel dilin gelisimine katki sunmak için gerçeklestirilen yarismada soru içerikleri de yöre zenginliklerinden olusturuluyor. ‘Kim 500 Milyar Ister’ yarismasi formatindan etkilenen sosyal medya yayincilari adina konusan program sunucusu Özkan Ocak; Semsi Yastiman’in ‘Memleket Hasreti’ siiriyle yola çiktiklarini ve yöresel dilin gelisimi için yarisma hazirlayarak eglence ve dil gelisimi için içerik ürettiklerini söyledi.

Ocak; “Sosyal medya üzerinden bir sayfa olusturduk ve yöresel içerikler üretiyoruz. Buradan da gelenek, görenek, adetler ve yöresel dilimizle ilgili içerikler üretiyoruz” dedi.



Kirsehirliler izleme destegi sunuyor

Yöresel formatta yapilan ve yörenin taninmis insanlarinin çikarildigi programin destekçisi olan Kirsehirliler, yöresel eksikliklerinde giderilmesine destek sunuyor. Yapilan programla 114 bin kisi üzerinde yöresel bilgi erisimi aldiklarini ifade eden Ocak, açiklamasinda; “Yarisma programini hazirlarken ulusal kanallardan etkilendik ama biz sadece yöresel dil gelisimi için içerik hazirladik. Sorularimizla kültürel degerlerin gelisimine destek sunma gayretini tasiyoruz. Ana temamiz ise yöremizin gelisimi katkisi sunmak” diye konustu.

Program ekibi ise Özkan Ocak, Ali Günes, Seref Sen, Sahin Aydogmus isimlerinden olusuyor.
Kaynak: İHA