Mardin'de Genç Istihdam Için Isletmelere 335 Milyon TL'lik Destek

KOSGEB Mardin Il Müdürlügü, 2 bin 169 isletmeye 5 bin 379 gencin istihdam karsiliginda isletmelere 335 milyon TL ödeme sagladi.

Mardin'de Genç Istihdam Için Isletmelere 335 Milyon TL'lik Destek
2022 yili basinda Cumhurbaskani Tayyip Erdogan’in pandemiden etkilenen mikro ve küçük Isletmelere yönelik müjdeledigi ve KOSGEB tarafindan sunulan her yeni genç istihdama yönelik mikro ve küçük isletmeler hizli destek kredi destegi ödeme talepleri ve basvurulari tamamlandi.

Genç, yeni mezun ve kadin istihdamini hedefleyen programda, belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren isletmeleri desteklemek üzere hazirlanan programa Mardin’de de ilgi büyük oldu.

KOSGEB Mardin Il Müdürü Abdullah Yurten, Mardin’de faaliyet gösteren Mikro ve Küçük Isletmelerin 1981 ve sonrasi dogumlu, daha önce hiç çalismamis veya son 3 yilda 6 aydan fazla çalismamis olan yeni personelin istihdamina destek verilen programa yogun ilgi gösterdigini belirtti.

Müdürlük olarak programi basariyla uygulayip, basvurulari ivedilikle sonuçlandiran Türkiye’deki ilk üç kurum arasinda yer aldiklarini söyleyen Yurten, kentte 2 bin 169 isletmeye destek saglandigini dile getirdi.

Programdan üniversite mezunlarinin yani sira meslek lisesi, teknik lise veya mesleki ve teknik lise mezunu olan kisilerin istihdam eden isletmelerin yararlanmak üzere basvurduklarini hatirlatan Yurten, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in pandemiden etkilenen mikro ve küçük Isletmeleri desteklemek olarak müjdeledigi programi Mardin olarak, programi en basarili uygulayan ilk üç il arasinda yer aldik. KOSGEB Mardin Il Müdürlügü tanitim faaliyetleri, saha ziyaretleri ve isletmelerin mevzuatlar çerçevesinde basvuru ve sonuçlanma asamalarinda vatandas odakli ve ivedilikle çözüm odakli çalismalarin neticesinde; Mardin’de 2 bin 169 isletme desteklenmis, bu destek ile 5 bin 379 yeni gencimize istihdam imkani saglanmis ve toplamda da 335 Milyon lira ödeme saglanmistir. Isletmelerin bu dönemde küresel ekonomik durumlari düsünüldügünde iki yil geri ödemesiz olarak kullandigi bu destek esnafa ilaç gibi gelmistir. Ilimize bölgemize ve ülkemize hayirli olsun.” dedi.

Kaynak: İHA