Aliaga Kent Kitapligi'nin 19. Eseri 'Dersimiz Futbol' Yayimlandi

Aliaga Belediyesi Futbol Okullari Sorumlusu, Alper Peker’in yazdigi ‘Dersimiz Futbol’ kitabi Aliaga Kent Kitapligi’ndan yayimlandi.

Aliaga Kent Kitapligi'nin 19. Eseri 'Dersimiz Futbol' Yayimlandi


Aliaga Belediyesi tarafindan 2014 yilinda kurulan Aliaga Kent Kitapligi’nin 19. eseri ‘Dersimiz Futbol; Futbol Egitiminde Saglikli Beslenme, Antrenman ve Oyun Kurallari’ yayimlandi. Aliaga Belediyesi Basin Yayin Halkla Iliskiler Müdürlügü Kent Bellegi Arastirmalari birimi tarafindan hazirlanan kitapta Aliaga’nin futbol tarihine genis yer verildi.

Aliaga Belediyesi Futbol Okullari Sorumlusu Alper Peker tarafindan yazilan eserin dagitimina 21 Kasim’da baslanacak. Okurlar, ücretsiz dagilacak olan kitabi Aliaga Belediyesi Basin, Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügünden temin edebilecek.

Aliaga Kent Kitapligi’ndan 19. eser

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in Aliaga Kültür Vizyonu projeleri çerçevesinde 2014 yilinda baslattigi Aliaga Kent Bellegi ve Arsivi çalismalari 9 yilda 19 eser kazandirdi. Tarihten arkeolojiye, doga ve çevre yayinlarindan cografi yayinlara kadar Aliaga’nin kültürel mirasi ve kent bellegi ile ilgili yayinlariyla büyük ilgi gören Aliaga Belediyesi Aliaga Kent Kitapligi yayinevi son olarak spora gönül veren spor altyapi ögrencileri ve ailelerine yönelik “Dersimiz Futbol; Futbol Egitiminde Saglikli Beslenme, Antrenman ve Oyun Kurallari” kitabini yayimladi. Kitap ilk olarak 5 bin adet basildi. Yeni yayinlarin da hazirliklarini sürdüren Yayinevi, cumhuriyetin 100. yili çerçevesinde 2023 yilinda birçok yeni yayini da okuyucuyla bulusturacak.

Aliaga’da spor tarihi ve kültürü ile ilgili ilk kitap

Dersimiz Futbol adli kitapta, futbolun dünyada ve Türkiye’de gelisimi, Aliaga’da futbolun tarihi, Aliaga’daki spor kulüpleri, futbol spor okullari, futbol oyun kurallari, antrenman ve beslenme rehberi, saglik gibi konularin yaninda Aliaga’da yasamini yitirmis antrenör ve sporculara iliskin bilgiler yer aliyor. Aliaga’da spor tarihi ve kültürüyle ilgili yayimlanan ilk yayin özelligine sahip kitap içinde yer verilen Aliaga Futbol tarihine iliskin görseller Aliaga’nin Cumhuriyet dönemindeki spor faaliyetlerini gözler önüne seriyor.

“Aliaga’da yayimlanan ilk futbol kitabi”

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, ‘Dersimiz Futbol’ kitabinin yazari Alper Peker ile Aliaga Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürü ve Aliaga Kent Kitapligi Genel Yayin Yönetmeni Ali Osman Karatekin’i makaminda kabul etti. Aliaga’da uzun yillardir Futbol Spor Okullari’nda çocuklarin spor kültürüyle yetismesi için çalisan Alper Peker, sunlari ifade etti:

“Dersimiz futbol kitabimizi, Aliaga Belediyesi futbol okullarinin yani sira, ilçemiz ve beldelerimizde bulunan futbol kulüplerinin futbol okullari ve alt yapilarinda egitim gören sporcular için hazirladik. Kitabimizda Aliaga’nin futbol tarihinden, çocuklarda ve genç sporcularda antrenman özellikleri, futbol oyun kurallari, sporcularda beslenmenin önemi, çocuklarin ve gençlerin gelisiminde ailelere düsen görevler ve daha birçok önemli konuyu ele aldik. Kitabimiz, Aliaga’da bugüne kadar yayimlanan ilk futbol kitabi olma özelligini tasiyor. Kitabimiz, çocuklara, gençlere ve sporcu ailelerine bir rehber niteligine sahip. Kitabin yayinlanmasi için bize sevk, heyecan ve motivasyon veren, Belediye Baskanimiz Serkan Acar olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”

“Çocuklarimiz, gençlerimiz ve aileler için bir rehber”

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, yeni bir kültürel hizmeti gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini belirterek, “Bu eser, sadece çocuklarimiz, gençlerimiz için degil, evlatlarinin spor kültürü kazanmasi, yasam boyu basarili olmasi için büyük emek harcayan ailelerimiz için de bir rehber niteligi tasiyor. Alper Peker hocama emegi, çabasi ve çocuklarimizi sporla yetistirme heyecani için çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Aliaga’miza hayirli olsun”

"Aliaga Belediyesi Futbol Okullarimiz çocuklarimizin sadece iyi birer futbolcu olmalari konusunda degil, vatanina, milletine bagli, hayirli birer evlat olarak yetismeleri için de önemli görevler üstleniyor" diyen Baskan Acar, “Her yil ortalama 750 çocugumuz Aliaga Belediyesi Futbol Yaz ve Kis Spor Okullarimizda spor kültürünü içsellestirip, futbolu saglikli ve bilimsel olarak ögreniyor. Altyapimizdaki bilimsel egitimle gelecegin yildizi olacagina inandigimiz tüm çocuklarimiza basarilar diliyorum. Arkadaslarimiz Dersimiz Futbol kitabimizi önümüzdeki süreçte ilçemizde spor altyapilarindaki tüm ögrencilerimize ve ailelerine ulastiracak. Aliaga’miza hayirli olsun” diye konustu.

Alper Peker, “Dersimiz Futbol” adli kitabin ilk nüshasini Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a takdim etti.
Kaynak: İHA