Ögrenci Kenti Eskisehir'de Ev Yemegi Fiyatlari Artti

Eskisehir’de lokantaci esnaf, ortaya çikan maliyet artisindan dolayi yemek fiyatlarini arttirdi.

Ögrenci Kenti Eskisehir'de Ev Yemegi Fiyatlari Artti
Ögrenci kenti olarak bilinen Eskisehir’in farkli mahallerinde ev yemegi satisi yapan birçok lokanta bulunuyor. Ögrencilerin en çok tercih ettigi yiyeceklerin basinda gelen ev yemeklerindeki fiyat artisi ise dikkat çekiyor. Geçen yila oranla maliyetlerin arttigini dile getiren lokantacilar, yemek fiyatlarina zam yapiyor. Sebze ve et yemeklerinde farkli fiyat artislarinin meydana geldigini belirten lokanta isletmecisi Izzet Gür, önümüzdeki süreçte tekrar artis olabilecegine vurgu yapti.

“Zam yapmak artik kaçinilmaz”

Yemek fiyatlara yapilan zamlar hakkinda konusan lokantaci Gür, “Eskiden bir yemek daha ucuzdu. Mesela; dün 12 liraydi, bugün 15 lira, yarin da 20 lira olacak. Önümüzdeki günler ne gösterir bilemiyoruz. Genel olarak artan fiyatlar karsisinda biz de zam yapmak zorundayiz. Eleman, girdi-çikti ve malzeme maliyetleri derken, her gün fiyatlar artiyor. Bu sebepten dolayi bizim de zam yapmamiz kaçinilmaz oluyor” dedi.



“Yilbasindan sonra fiyatlar daha çok artacak”

Yapilan zamlarin ardindan yemek fiyatlarindaki degisimlerden de bahseden Gür, “Sebze yemekleri 12 liraydi, su anda 20-25 lira civarlarinda satiliyor. Hatta bazilari 30 lirayi buluyor. Yani fiyatlar iki katina çikmis durumda. Sürekli olarak malzemelere gelen zamlar sebebiyle yemek fiyatlari artiyor. Bakliyat, seker, yag, et ve gida gibi ürünlere neredeyse her gün zam yapiliyor. Önümüzdeki günlerde fiyatlarda daha çok artis bekliyoruz. Mesela su anda bir iskembe çorbasi 18 lira, yilbasindan sonra en asagi 25-30 lira civarlarinda olacagini düsünüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA