Kerevitas'in 2022 Ilk Dokuz Aylik Cirosu Rekor Artisla 8,5 Milyar TL Oldu

Taze dondurulmus gida, konserve ve margarin pazarinda Türkiye’nin lider sirketi Kerevitas’in 2022 yilinin ilk dokuz ayinda konsolide cirosu, geçen yilin ayni dönemine oranla yüzde 169 artarak 8,5 milyar TL’ye ulasti.

Kerevitas'in 2022 Ilk Dokuz Aylik Cirosu Rekor Artisla 8,5 Milyar TL Oldu


Türkiye’deki taze dondurulmus gida, konserve ve margarin pazarinin lider sirketi Kerevitas, 2022 yili üçüncü çeyrek finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açikladi.

Kerevitas’in 2022 yili ilk dokuz aylik konsolide cirosu, önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 169 artisla 8,5 milyar TL oldu. Kerevitas bu dönemde de inovatif ürün portföyüyle hem yurt içi hem de ihracat pazarlarinda istikrarli büyümesini sürdürdü. Sirketin 2022 yili ilk dokuz aylik ihracati geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 136 artarak 1,1 milyar TL’ye ulasti.

Kerevitas bünyesinde faaliyet gösteren, dondurulmus gida ve konserve sektörünün öncü markasi SuperFresh, bu dönemde pazardaki liderligini inovatif ürün lansmanlariyla sürdürdü. SuperFresh, yilin ilk dokuz aylik döneminde kanal ve müsteri özel ürünleri de dâhil olmak üzere 17 yeni ürünü tüketicilerin begenisine sundu. Özel hamuru ile Pizza kategorisinde ayrisan Perfetto Pizza, Pizza King Slimmo çesitleri; et kategorisinde pazarda bir ilk olan ve tüketicilerin büyük begenisini kazanan Sucuklu Burger ve Green Burger bu dönemde SuperFresh’in hizli büyümesinde etkili oldu. SuperFresh, üçüncü çeyrek sonunda yüzde 22,9 ciro payiyla pazar liderligini güçlendirdi.

Kerevitas, Türkiye margarin pazarinda da en yüksek penetrasyona ve sadakat oranina sahip Bizim Yag ve Teremyag gibi markalariyla yilin üçüncü çeyreginde yüzde 63 ciro payina ulasirken, portföyüne 20’yi askin yeni ülke ekleyerek ihracattaki konumunu daha da güçlendirdi. Özellikle dijitalden raflara tasinan ilk ürünü Hamur Bizim Isimiz, hem ürün hem de iletisim anlaminda kategorinin en yenilikçi markasi Teremyag gibi markalariyla açik ara pazar liderligini korudu.

Altinkilinç: “2022’yi büyümede yeni rekorlarla kapatmayi hedefliyoruz”

Kerevitas CEO’su Mert Altinkilinç üçüncü çeyrek büyüme rakamlarina iliskin su degerlendirmelerde bulundu: “Taze dondurulmus gida, konserve ve margarin pazarinda yüzlerce ürünümüzle ülkemizde ve dünyada tüketicilerin en çok tercih ettigi markalarimizla pazar lideriyiz. Yenilikçi ürünlerimizle, inovasyon ve Ar-Ge’ye yaptigimiz yatirimlarla tüketicilerin beklentilerini eksiksiz olarak karsiladik. 2022 yilinin ilk dokuz ayindaki basarili sonuçlarimizi ve istikrarli büyümemizi yilin son çeyreginde de sürdürerek 2022 yilini büyümede yeni rekorla kapatmayi hedefliyoruz.”
Kaynak: İHA