ABD'de 2 Milyar Dolarlik Rekor Ikramiye Sahibini Buldu

ABD’nin ünlü lotosu Powerball’da 2,04 milyar dolarlik rekor ikramiyenin isabet ettigi biletin California eyaletinde satildigi aktarildi.

ABD'de 2 Milyar Dolarlik Rekor Ikramiye Sahibini Buldu


ABD’nin ünlü lotosu Powerball’da dünya rekoru kiran 2,04 milyar dolarlik rekor ikramiyenin sahibi belli oldu. Büyük ikramiyenin vurdugu biletin, California eyaletinde yer alan Los Angeles’in kuzeydogusundaki Altadena’da satildigi açiklandi. Powerball tarafindan yapilan açiklamada, bugün yapilan çekiliste yalnizca bir biletin ödül kazandigi ifade edildi. Kimligi açiklanmayan talihli, 997,6 milyon dolarlik toplu ödeme veya toplam tutari 29 yilda taksitli sekilde alabilecek.

Tallahassee’deki Florida Piyango çekilis stüdyosunda yapilan çekiliste büyük ikramiye 10, 33, 41, 47, 56 ve kirmizi Powerball 10’a isabet etti. Tüm rakamlari bilme ihtimali 292,2 milyonda 1 olan lotoda, en son 3 Agustos 2022’de 200 milyon dolarlik büyük ikramiye Pennsylvania’ya çikmisti.

Daha önce sadece 4 büyük ikramiye 1 milyar dolari asmisti

Powerball’da daha önce sadece dört büyük ikramiye 1 milyar dolar sinirini asmisti. Daha önceki en büyük Powerball ikramiyesi rekoru ise, California, Florida ve Tennessee’den 3 bilet sahibinin 1,59 milyar dolarlik büyük ödülü paylastigi 2016 yilinda kirilmisti.
Kaynak: İHA