Kafelerde Sepet Örüp Turistlere Satiyor

Bursa’da kaybolmaya yüz tutmus sepet örme meslegini yasatmaya çalisan 70 yasindaki usta, kafelerde sepet örerek meslegini tanitmaya çalisiyor.

Kafelerde Sepet Örüp Turistlere Satiyor
Dedelerinden ögrendigi sepet örme mesleginin son temsilcilerinden Mustafa Bayindir (70), bu meslek unutulmasin gelecek kusaklara aktarilsin diye mücadele veriyor. Bayindir, Bursa’da en çok turist çeken kafe ve restoranlarda dogal çam ve findik agaçlarinin gövde dallarindan sepet örerek kaybolmaya yüz tutmus meslegini herkese tanitmaya çalisiyor. Bayindir’in ördügü sepetlere yerli ve yabanci turistler büyük ilgi gösteriyor. Günde 5 sepet ören usta, bu sepetleri tanesini 50 ila 100 lira arasinda degisen fiyatlarla satiyor. Ustanin sepet örmesini kafeye gelen turistler büyük bir ilgiyle izliyor.

Çocuklugundan itibaren sebep ördügünü ifade eden Mustafa Bayindir, "Bu isi büyüklerimizden ögrendik. Bu meslegi 58 yildir yapmaktayim. Günde 5 tane sepet örebiliyorum. Bu meslek unutulmaya yüz tuttu bizden sonra yapan pek yok bizde bu meslek unutulmasin gelecek kusaklara aktarilsin diye turistlerin çok geldigi kafelere gelerek burada sepet örüyoruz. Kafeye gelenler burada sepet örerken beni izliyor ve çok hoslarina gidiyor. Bende onlara bu meslegi gösteriyorum. Onlara hem meslegi ögretiyor hem de yaptigim dogal malzemeden yapilmis sepetleri satiyorum. sepetleri 50 ila 100 lira arasinda degisen fiyatlarla uyguna fiyata satmaktayim" dedi.

Kaynak: İHA