Eski MHP Diyarbakir Il Baskani Kayaalp Beraat Karariyla Tahliye Edildi

Eski MHP Diyarbakir Il Baskani Cihan Kayaalp, yargilandigi davada beraat kararinin ardindan tahliye edildi.

Eski MHP Diyarbakir Il Baskani Kayaalp Beraat Karariyla Tahliye Edildi
Diyarbakir 13. Agir Ceza Mahkemesinde görülen karar durusmada tutuklu sanik Kayaalp ve avukati hazir bulundu. Cumhuriyet savcisi esas hakkindaki mütalaasinda, sanigin cezalandirilmasi yönünde görüs bildirdi. Kayaalp, üzerine isnat edilen suçlamayi reddederek, beraati yönünde karar verilmesini talep etti. Mahkeme, Kayaalp’in beraatine karar verdi.

Diyarbakir Kampüs Ceza Infaz Kurumlari önünde yakinlari tarafindan davul zurna ile karsilanan Kayaalp, açiklamada bulundu. Yaklasik 5 yil Diyarbakir’da Il Baskanligi yaptigini hatirlatan Kayaalp, yaninda bulunan insanlarla beraber oldugunu söyledi.

5 yil Diyarbakir’da destan yazdiklarini ifade eden Kayaalp, “Bölücülerin, FETÖ’cülerin imanini gevrettik. Bununda bedelini bize agir bir sekilde ödettiler. Adalet yerini buldu. Daha sorulacak bir hesap var. Bu komplonun arkasindaki isimleri tek tek biliyoruz. Bu komplo kurulurken nasil planlandigi, niçin sahsim itibarsizlastirilmak istendigi, kimler kurtarilmaya çalisildigi hepsini biliyoruz” dedi.

“Milliyetçi camiayi Diyarbakir’da bitirmek için bu komployu kurdular” diyen Kayaalp, “Diyarbakir’da elde ettigimiz basarilari yok etmek için bunu yaptilar. Bugün bunu kisa bir açiklama olarak yerine getirdim. Ama birkaç gün sonra isimler açiklayacagimiz, kimler komplonun neresindeydi hepsini genis bir sekilde açiklayacagiz. Türkiye Cumhuriyetinde adalettin olduguna herkes bir kere daha sahitlik etti” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA