Emre Yildir Davasinda Yargitay Tahliye Verdi, Yerel Mahkeme Direnme Karari Aldi

Tekirdag’in Çorlu ilçesinde 25 yasindaki Ahmet Emre Yildir’a yillarca cinsel istismarda bulundugu ve gencin intiharina neden oldugu iddiasiyla tutuklu yargilanan ve daha sonra Yargitay’in hakkinda tahliye karari verdigi sanik Vedat Tarhan için adli kontrol karari verildi, yerel mahkeme Yargitay’in tahliye kararina direnme karari aldi.

Emre Yildir Davasinda Yargitay Tahliye Verdi, Yerel Mahkeme Direnme Karari Aldi


Tekirdag’in Çorlu ilçesinde 25 yasindaki Ahmet Emre Yildir’a yillarca cinsel istismarda bulundugu ve gencin intiharina neden oldugu iddiasiyla tutuklu yargilanan sanik Vedat Tarhan 26 yil hapis cezasina çarptirilmisti. Fakat Yargitay 9. Ceza Dairesi mart ayinda sanik hakkinda tahliye karari verdi. Yargitay’in tahliye kararina karsi ise bozma ilami dava durusmasi bugün Edirne Adliyesi 1. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yerel mahkeme, Yargitay’in tahliye kararina direnme karari aldi. Dava, Yargitay Genel Kurulu’nda tekrar görülecek. Verilen direnme kararina sevinen Emre Yildir’in ailesi, durusma sonrasi gözyaslarini tutamadi.

“Hukuk adina bugün çok mutluyum”

Avukat Merve Uçanok, “Yargilamanin sonunda 2020 yilinda bir karar çikti. Edirne 1. Agir Ceza Mahkemesi sanik Vedat Tarhan hakkinda 26 yil hapis cezasi karari verdi. Bunun üzerine dosya istinaf ve yargi süreçlerinden geçti. Yargitay bu yilin mart ayinda bozma karari verdi. Bu karar tamamen sanik lehine bir karardi. Bahsettikleri gerekçelerden biri Emre’nin hayattayken geçmiste kendisine karsi islenen bu suçu ispat etmek için aldigi ses kaydinin yasakli delil sayilmasiydi. Digeri de Emre’nin hayatta olmamasi nedeniyle ifadesinin alinamamis olmasiydi. Ancak ifade alinamamasinda Emre’nin bir kusuru yoktu. Yargitay bozma karari verirken sanigin tahliyesine de karar vermisti. Bunun üzerine bugün Yargitay’in bozma ilamindan sonra bir celse yapildi. Mahkeme bizim lehimize bir direnme karari verdi. Direnme karariyla beraber daha evvel verilen ceza kararini da tekrar etti. Dosya Yargitay Ceza Genel Kuruluna gönderilecek. Yargitay Ceza Kurulu bir karar verecek. Artik Yargitay Ceza Kurulunun verecegi karar da kesin nitelikli bir karar olacak. Yapilabilecek en güzel sey buydu, gerçeklestirdik. Hukuk adina bugün çok mutluyum. Direnme karari verilirken ayrica adli kontrol karari da verildi.

Yurtdisina çikis yasagi koyuldu. Bugün sanik durusmaya getirtilmedi, saglik raporu da sunulmadi. Sanigin nerede oldugunu bilmiyoruz, belki kaçti. Ilerleyen asamalarda bunlar ortaya çikacaktir" dedi.



“Yildir ailesi karari sevinç gözyaslariyla karsiladi”

Dava sonrasi adliye binasi önünde konusan Yildir ailesi, ailecek adaleti seçtiklerini ve Emre için adaletin yeniden dogdugunu belirtti.

Aile, saniga sadece yurtdisi yasaginin getirildigini ifade ederek, sanigin tutuklanmasini talep etti.
Kaynak: İHA