Tayini Çikan Milli Park Müdürü Asik'tan Zehir Zemberek Açiklama

Türkiye’nin en önemli milli parklarindan biri olan Dilek Yarimadasi Güzelçamli Milli Parki’nin yaklasik 6 yildir müdürlügünü yapan Koray Asik’in tayini çikti. Tayinin çiktigini sosyal medya hesabindan zehir zemberek bir açiklama duyuran Koray Asik, görev yerinin degistirilmesinde gösterilen sebep ile asil sebebin farkli oldugunu ileri sürdü.

Tayini Çikan Milli Park Müdürü Asik'tan Zehir Zemberek Açiklama
Sosyal medya hesabindan yaptigi açiklama ile 2016 yili Nisan ayinda basladigi Milli Park Müdürlügü görevinin bu hafta itibari ile sona erdigini açiklayan Koray Asik “Görev yeri degisikligi sebebim, görünen sebep,5 adet tepesi kirilmis ve 3 adet devrik agaci ‘Olaganüstü Rapor’ tanzim etmeden kestirtmek ve naklettirmek. Görünmeyen ancak benim ve bir çok kisinin bildigi sebep, Milli Park sinirlarinda kurumumun varligini ve onurunu ortaya koymak, bazi kendini kanunlardan üstün gören diger kurum temsilcilerine ‘dur’ demek. Usulsüz taleplerine müsaade etmemek ve kurmus olduklari keyfi düzeni bozmaktir. Bu kurum ve kurum temsilcilerinin kim oldugunu devletimin zarar görmemesi için açiklamayacagim. Zaten burada konu devletimin serefli kurumlari degil, o kurumlari sahsi düsünceleri ve eylemleri ile kullanan kisilerdir” ifadelerini kullandi.

24 yillik meslek hayatin binlerce agaç kestirdigini on binlerce fidan diktirdigini ancak bu kadar anlamsiz bir duruma düsmedigini söyleyen Koray Asik, tayini çikmasina oldukça içerlerken bu süreçte kedisine destek verenlere tesekkür edip tesekkür ettigi kisilerin ismini de yipranmamasi için açiklamadigini belirtti.

“Adaletin ve kamuoyunun bilgisine sunacaklarim var”

Aydin’da e çok para dönen merkezlerin basinda yer alan ve her gün binlerce araç ve kisinin ücretli giris yaptigi Dilek Yarimadasi Milli Parki Müdürlügü’nden tayinin çikarilmasi sürecinde yaninda olanlara tesekkür eden Koray Asik, “Bu süreçte yanimizda olan ancak isimlerini yipranmamalari için zikretmeyecegim bazi amir ve dostlarima, desteklerini esirgemeyen Orman Mühendisleri Odasi Genel Baskanima tesekkür ediyorum. Bundan sonraki süreci daha sonra yapacagim paylasimlarla detaylandiracagim, ben ve arkadaslarima yapilan haksizligi tüm yönleri ile adaletin ve kamuoyunun bilgisine sunacagim” diyerek tayinin durdurulmasi için idare mahkemesine basvuracagini söyledi.

Kaynak: İHA