Oto Lastikçilerde Kis Mesaisi Yogunlugu Basladi

Van’da hava sicakliginin aksam sifirin altina düsmesiyle birlikte oto lastikçilerde kis mesaisi basladi.

Oto Lastikçilerde Kis Mesaisi Yogunlugu Basladi
Sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlar için zorunlu kis lastigi uygulamasinin baslamasina sayili günler kaldi. Yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüs saglama özelligi bulunan kis lastikleri, hem hayati hem de maddi açidan önem arz ediyor. Uzmanlar, kasim ayi itibariyle havalarin sogumaya basladigi ve don olaylarinin görüldügü bölgelerde kis lastigi taktirmak için 1 Aralik tarihinin beklenmemesi uyarisinda bulunuyor.

“Halkimiz karin yagmasini bekliyor”

IHA muhabirine konusan oto lastik ustasi Yusuf Sancak, havalarin sogumaya baslamasiyla birlikte islerindeki hareketliligin arttigini belirtti.

Oto lastikçilerin lastik degisiminde lastik basinç sensörüne dikkat etmesi gerektigini ifade eden Sancak, “Lastik sökülüp takildiginda havuza atilip kontrol edilmesi lazim. Ancak birçogu lastikçi bunu yapmiyor. Diger taraftan 1 Aralik itibariyle kar tipi lastiklerin taktirilmasi gerekiyor. Ancak halkimiz karin yagmasini bekliyor. Zamaninda degistirmeleri daha iyi olacaktir. Karin düstügü ilk gün lastik degisimlerini yetistiremiyoruz. Bir ay öncesinde taktirilmasi daha iyi olur. Bizim isler de daha rahat olur ve yogunluk olusmaz” diye konustu.

Kaynak: İHA