Geleneksel El Sanatlarina Ilgi Artti

Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Kadiköy Kültür ve Yasam Evi’nde düzenlenen kurslara katilan kadinlar unutulmaya yüz tutmus geleneksel el sanatlarini yasatiyor. ‘Sepet örücülügü’ kursuna katilan kadinlar bambu malzemeden ürettikleri sepetlerin satisindan elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkida bulunuyor.

Geleneksel El Sanatlarina Ilgi Artti
Samsun Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Kadiköy Kültür ve Yasam Evi’nde açilan kurslara katilan kadinlar el emegi göz nuru ile ürettikleri ürünleri kazanca dönüstürüyor. En çok ilgi gören kurslarin basinda ise unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarindan biri olan ‘sepet örücülügü’ geliyor. Ilkadim Halk Egitimi Merkezi is birligiyle düzenlenen kursa katilan kadinlar, bambu malzemeden yaptiklari sepetlerin satisindan elde ettikleri gelirle aile bütçesine de katki sagliyor. Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e tesekkür eden kadinlar kurslar sayesinde hem çesitli el sanatlarini ögrendikleri hem de sosyallesmis olduklarini söyledi.



“Hem egleniyoruz hem üretiyoruz”

Kursiyer Çigdem Namli, 2 ay önce kursa gelmeye basladigini belirterek, “Burada hem sepet örücülügünü ögreniyoruz, hem egleniyoruz hem de üretiyoruz” dedi.



“Evde bos vakit geçirmek yerine kursa geliyoruz”

Evde bos vakit geçirmemek için kursa katildigini söyleyen Meral Görgün ise, “Severek bu isi yapiyorum. Bambu malzemeden çesitli ürünler yapmayi ögrendik. El emegi göz nuru ürünler yapiyoruz. Evde oturmaktansa burada geleneksel el sanatlarimizi ögreniyoruz. Hem aile bütçesine katki sagliyoruz hem de burada sosyal bir aktiviteye katilmis oluyoruz” diye konustu.



“Unutulmaya yüz tutmus el sanatlarimizi ögreniyorlar”

Kursta egitici olarak görev yapan Sahsenem Demirci, “Unutulmaya yüz tutmus el sanatlarimizdan olan sepet örücülügü dersini veriyoruz. Bambu malzemeyi kullanarak sepet yapmayi kursiyerlerimiz ögreniyorlar. Kadinlar çok ilgi gösterdiler bu kursa. 40 kursiyerimiz var. Aslinda geçmiste findik, mese dallari ot çubuklarindan bu sepetleri yapmislar. Biz ayni teknikleri kullanarak bambudan bu sepetleri yapiyoruz. Farkli bir brans oldugu için kursiyerlerimizin ilgisi çok güzel. Burada ürettikleri ürünleri düzenlenen sergilerde satarak elde ettikleri gelirlerle aile bütçesine katkida da bulunabiliyorlar” seklinde konustu.



“El sanatlarina katki sagliyorlar”

Kurslarla ilgili bilgi veren Kadiköy Kültür ve Yasam Evi Kadin Aile Birim Sorumlusu Canan Sevim Gençoglu ise kadinlardan gelen talep dogrultusunda kurs konularinin belirlendigini söyleyerek “Hanimlar evde zaman geçirmek yerine buraya geliyorlar katildiklari kurslarda yeni seyler ögreniyorlar ve üretim yapiyorlar. Ücretsiz olarak düzenledigimiz kurslarimiza tüm ev hanimlarinin katilmalarini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA