Bozüyük'te Gönüllü Gençlerin Sayisi Her Geçen Gün Artiyor

Genç Kizilay Bozüyük Ilçe Baskani Dilan Kuru, ilçede gönüllü olarak yaklasik 60 kisilik bir ekibin oldugunu ve sayinin artmasi için çalistiklarini söyledi.

Bozüyük'te Gönüllü Gençlerin Sayisi Her Geçen Gün Artiyor
Dilan Kuru, gönülden gelen iyiligin bir siniri olmadigini, fakat daha verimli olabilmek adina Genç Kizilay’a gönüllü olmanin yas araligi 18-30 yas oldugunu söyledi.

Kuru, açiklamasinda söyle konustu;

”Türk Kizilay gönüllüsü sagduyusunu, vicdanini, hosgörüsünü, sefkatini ve iyilikseverligini, insanliga hizmete dönüstüren insan istirabini dindirmek için fedakârca hizmet üreten kisidir. Bu nedenle insanlara 7den 70e ayrim yapmadan, gönlünü ortaya koyarak iyilik yapan yapmak isteyen herkes aslinda bir gönüllüdür ve tabi aramiza davet ediyoruz. Her hangi bir çikar gözetmeden, ödülü bir tesekkür olan gönüllülerimiz aramizda yer almaya devam etsin ve hatta birçok alanda kendini gelistirsin istiyoruz. Türk Kizilay 1868 den bugüne gönüllüler tarafindan yönetilen, gönüllülerin elleriyle büyüyen ve güçlenen bir kurum olmustur. Bu nedenle Kizilay’in tüm faaliyetlerinde bize destek olabilirsiniz. Gonulluol.org platformunda karsiniza çikacak olan, afet ve acil durum, akademik destek, ilk yardim, bagis ve kampanya, kamplar, uluslararasi yardim, genç, engelli, kadin kan ve kök hücre gibi daha sayamadigimiz birçok alanda bizlere destek olabilirsiniz” dedi.



“Gönülden gelen bir iyiligin hiç bir zarari yoktur”

Kuru, açiklamasinin devaminda, “Açikçasi uzun uzun söylemek istedigimiz birçok sey var elbette fakat kisaca söylemek gerekirse, Gönülden gelen bir iyiligin hiç bir zarari yoktur. Varsin vücudunuz iyilik yaptiginiz için yorulsun emin olun bir tesekkür bir tebessüm ile o yorgunlugu unutuyorsunuz. Biliyorum ki özellikle sosyal medyalar insanlarin algisini degistirmekte oldukça etkili bir mecra sadece sunu söylemek istiyorum; Yarin sizin basiniza da kötü bir durum gelebilir, bir afetzede olabilir, sizin veya bir yakininizin kana ihtiyaci olabilir iste böyle zamanlarda yaninizda Türk Kizilay hep var ve her zaman var olmaya devam edecek. Açikçasi gönüllü olarak aramizda olmasaniz bile sizde vereceginiz 1 ünite kan ile belki de bir çocugun hayatini kurtarabilir, uzattiginiz bir sise su ile kalbinizi iyilikle doldurabilirsiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA