Savunma Sanayiinde Ekonomiye 200 Milyon Euro Katki Saglayacak Yatirimlar Hizla Ilerliyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan temeli atilan barut, fisek ve kapsül fabrikalarinin insaati hizla sürüyor.

Savunma Sanayiinde Ekonomiye 200 Milyon Euro Katki Saglayacak Yatirimlar Hizla Ilerliyor
6 milyar liraya mal olacak barut, barutun ham maddesi nitrogliserin ve nitroselüloz, fisek ile kapsül fabrikalarindan olusacak tesislerle Çorum, savunma sanayiinde üs olma yolunda ilerliyor. Türkiye’de tek seferde temeli atilan en büyük savunma sanayii yatirimi olan tesisler tamamlandiginda 2 bin 500 kisiyi istihdam edecek. Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) koordinatörlügünde kurulan fabrikalarin tamamlanmasiyla ekonomiye 200 milyon euro katki saglayacak.

Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden AK Parti Çorum Il Baskani Yusuf Ahlatci, barut, fisek ve kapsül fabrikalarinin insaatlarini inceleyerek, Goldforce Savunma Sanayi Sungurlu Barut Fabrikasi Genel Müdürü Mehmet Tök’ten çalismalar hakkinda bilgi aldi. Cumhurbaskani Erdogan tarafindan temeli atilan tesislerin Çorum’a ve ülkemize hayirli olmasi temennisinde bulunan Ahlatci, “Vatanimiz için, milletimiz için son derece önemli bir yatirimin Çorum’a, Sungurlu’ya yapilmasindan dolayi büyük mutluluk duyuyorum. Sungurlu, Çorum’un göz bebegi ilçemiz. Bundan sonra Türkiye’nin gözbebegi bir ilçe olacak. Sungurlu her seyin en iyisine layik. Bu güzel ilçemizde böyle bir tesisin olmasi insani gururlandiriyor. Sungurlu sadece Çorum’un degil tüm Türkiye’nin yüz aki olacak. Parmakla gösterilen bir ilçeye dönüsüyor olmasi hepimizi mutlu ediyor. Fabrikalar inci gibi donatacak ilçemizi. Emniyet güçlerimizin, silahli kuvvetlerimizin kullanacagi yerli ve milli mühimmatlarin üretilecegi fabrikalar hayirli olsun. Bu tesislerin Çorum’umuza kazandirilmasinda tensipleriyle basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere ilgili bakanliklarimiza, milletvekillerimize ve yatirimcilarimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Goldforce Savunma Sanayi Sungurlu Barut Fabrikasi Genel Müdürü Mehmet Tök, tesisler tamamlandiginda 2 bin 500 kisiye istihdam saglanacagini belirtti.

Bu yatirimlarin yani sira savunma sanayiine yönelik ilave yatirimlar olabilecegini kaydeden Tök, “Burasi ihtisas savunma sanayi alani olarak planlaniyor. Tamamen savunma sanayiine yönelik sirketlerin yer alacagi bir lokasyon planlamasi var. Fisek fabrikasinin Mart veya Nisan ayinda açilmasi planlaniyor. Barut fabrikasinin da Mayis ayinda Cumhurbaskanimizin katilimiyla birinci etabi açilacak. 2023 yilinin Temmuz ayindan sonra barut üretimine baslayacagiz. Barutun ham maddesi olan nitrogliserin ve nitroselülozda yurt disina bagimliligimiz olmayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA