KKTC'nin Taninmasinda Gaziantep Örnek Olacak

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, KKTC’nin dünyada taninmasi ve gelismesinde Gaziantep modelini örnek alacaklarini belirterek, ziyaret ettigi Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e tesekkür etti.

KKTC'nin Taninmasinda Gaziantep Örnek Olacak
Çesitli temaslarda bulunmak için Gaziantep’e gelen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’i makaminda ziyaret ederek, belediye seref defterini imzaladi. Cumhurbaskani Tatar, ziyaretinin ardindan yaptigi açiklamada KKTC’yi gelistirmek ve yapisini güçlendirmek için Gaziantep’te yürütülen görüsmelerin bir kisminin KKTC’de de yapilacagini belirterek, Gaziantep modelini örnek aldiklarini kaydetti.

Baskan Fatma Sahin’e tesekkür eden Tatar, "Gaziantep’e geldigimde muazzam bir ilham ve isik aliyorum. Tabii bunun sebebi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Fatma Sahin’in tecrübesi. Insallah önümüzdeki dönemde bu yogun temaslar neticesi itibariyla Gaziantep’teki bu görüsmelerin bir kismini ciddi anlamda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde da görecegiz. Çünkü Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ni gelistirmek ve yapisini güçlendirmek için olaganüstü bir gayret içerisindeyiz. Su anda Dogu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan çesitli platformlarda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin taninmasina

yönelik çok büyük gayretleri vardir. Türk Devletleri Teskilati’na gözlemci statüsü ile kabul edilmis olmamiz tarihi bir adimdi. Dolayisiyla Gaziantep’in bize dokunusu, bize verdigi destek fevkalade önemli. Degerli huzurlarinizda bir kez daha Gaziantep halkina sevgi ve saygilarimi ifade etmek istiyorum” dedi.



"Dogu Akdeniz’de parlayan yildiz olacagiz"

Siyasi zemin güçlü olduktan sonra teknolojik gelismelerin KKTC’yi daha ileri tasiyacagini vurgulayan Cumhurbaskani Tatar, sözlerine söyle devam etti:

“Turizm anlaminda, kültürel anlamda, üniversitelerimizle gerçekten bütün bu hem egitim hem kültürel faaliyetler, ayni zamanda Anadolu’dan götürülen suyla tarimsal faaliyetlerin potansiyelinin artirilmasi. O bakimdan bu bilim ve ilim dünyasinda özellikle pandemi sonrasinda yeni bir dönem bizi beklemektedir. Dolayisiyla Sayin Fatma Sahin’in liderliginde buradaki tecrübeyle birlikte insallah ifade ettiklerini Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirebilirsek Dogu Akdeniz’deki parlayan yildiz olacagiz.”

"Bilgi ormanini Kuzey Kibris’a da götürmek istiyoruz"

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, KKTC’nin kültürel mirasi, zenginligi, organik tarimi, nasil bir yesil ada olabilecegi, yesil kalkinma ve yesil adayla, bilgi ve teknolojiyle, kültürel mirasla donatilmis bir Kuzey Kibris’in nasil büyüyebilecegini ön gördügünü belirterek, “Kibris’a gittigim zaman büyüme kapasitesi beni çok heyecanlandiriyor. Oraya baktigim zaman Gaziantep modeli aslinda Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in 1994’te Istanbul’da attigi tohumdur. Biz Gaziantep’te bunu bir bilgi ormanina dönüstürdük. Bilgi ormanini biz ayni sekilde Kuzey Kibris’a da götürmek istiyoruz” diye konustu.



"Kibris’ta Yesil Ada Master Plani’ni çikaracagiz"

Yesil ekonominin Kibris’ta var oldugunu ve bununla KKTC’nin ekonomisinin büyüyecegine deginen Sahin, sözlerine söyle devam etti:

“Burayi yesil ada yapacagiz. Yesil Ada Master Plani çikaracagiz. Simdi orada ulasim ve enerjinin o kadar büyük potansiyeli var. Sosyal içerme dedigimiz çok güçlü kadinlar var. Kadinlarin hem kariyer hem çocuk yapmasi için kres destekleri, çocuklarin spor yapmasi ve teknolojik altyapiyi olusturmasi için bizim burada yaptigimiz deney yapilar, bilim merkezleri. Bunlarla birlikte herkesin mutlu oldugu, herkesin çok huzurlu oldugu, gençlerin çok daha zengin oldugu yeni dönem. Biz buna Türkiye Yüzyili diyoruz. Türkiye Yüzyili’nin Kibris modelini yapacak gücümüz var, askimiz var, heyecanimiz, bilgi ve tecrübemiz var. Cumhurbaskanimizin buraya gelmis olmasi da bize çok ilham veriyor. Bu koordinasyonu Sayin Cumhurbaskanimiz sagladigi zaman biz onlarin emrinde ve hizmetindeyiz.”

Ziyarette Gaziantep Valisi Davut Gül, KTTC Gaziantep Baskonsolosu Fatma Demirel, Büyüksehir Belediye Baskanvekilleri Osman Toprak, Latif Karadag, Mehmet Berk de yer aldi.
Kaynak: İHA