Kadinlar Kooperatiflerle Güçleniyor

Kayseri’de kadinlar, 16 ilçede açilan kadin kooperatiflerinde ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katki sagliyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kayserili kadinlarin birlikte çalismasi sonucunda kisa sürede sonuç aldigimizdan dolayi çok mutluyuz” dedi.

Kadinlar Kooperatiflerle Güçleniyor
Vali Gökmen Çiçek’in kentte göreve baslamasiyla beraber belediyeler ve kaymakamliklar öncülügünde 16 ilçede kadin kooperatif kuruldu. Gidadan, tekstile onlarca ürünün üretildigi kooperatiflerde çalisan kadinlar, el emegi göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomilerine de katki sagliyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan ve Melikgazi Belediye Baskani Mutafa Palancioglu ile birlikte, Melikgazi ilçesinde kurulan Kardelen Güçlü Kadinlar Kooperatifi’nde incelemelerde bulundu. Burada açiklamalarda bulunan Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan, “Bu kooperatifimizin yer temini, siparisleri, is yapimi ve makine destegi konusunda kaymakamligimiz ve Melikgazi Belediyemizle birlikte güzel bir is birligi yaparak kooperatiflesmek isteyen kadinlarimizi burada bir araya getirdik. Güzel isler yapmaya basladilar. Insallah daha güzel seyleri hep beraber yapacagiz. Baskanimiz yer temin etti, kadinlarimiz el emeklerini burada satisa sundular. Melikgazi olarak biriz ve beraberiz. Her zaman daha güçlü olacagiz” dedi.

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu da, “Valimiz Kayseri’ye geldigi günden beri kadin kooperatiflerine çok önem veriyor. Bu çerçevede tüm ilçelerimizde kooperatif kurdurdu. Melikgazi’de kurulan Kardelen Güçlü Kadinlar Kooperatifi vasitasiyla burada siparis usulü ve büyük hacimli üretimler yapilacak. Nüfusu yogun olan bir bölgede oldugumuz için buraya katilan kadinlarimizin sayisi artiyor. Yan taraftaki yeri de buraya tahsis ettik. Dolayisiyla buraya yeter ki üreten kadinlarimiz gelsinler, üretim yapsinlar ve ev ekonomisine katki sunsunlar. Biz de belediye olarak kaymakamligimizla birlikte elimizden gelen her türlü destegi verecegiz” seklinde konustu.



“Kayserili kadinlarin birlikte çalismasi sonucunda kisa sürede sonuç aldigimizdan dolayi çok mutluyuz”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Kayseri’nin tüm ilçelerinde ve merkezde kadin kooperatifleri kurduk. Özellikle belediye baskanlarinin, kaymakamlarin ve fedakar Kayserili kadinlarin birlikte çalismasi sonucunda kisa sürede sonuç aldigimizdan dolayi çok mutluyuz. Çok kisa süre içerisinde kurulan 17 kadin kooperatifi, ürünlerin hemen üretilmeye baslanmasi, satisa sunulmasi ve kurumsallasmaya baslanmasi bizi çok mutlu ediyor. Melikgazi de bu çerçevede bizim en önemli merkezlerimizden biri olacak. Melikgazi hepimizin bildigi gibi Kayseri’mizin gözbebegidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA